Concurs de receptes creatives amb aliments sobrants impulsat pel Consell Comarcal de la Selva

Cuineres de Sils / Consell Comarcal de la Selva

Cuineres de Sils / Consell Comarcal de la Selva

El Consell Comarcal de la Selva ha entregat recentment el premi del concurs de receptes creatives amb aliments sobrants a la Carme Vivancos, veïna de Maçanet de la Selva. Concretament la recepta guanyadora d’aquest concurs impulsat pel Consell en el marc de la Setmana Europea de la Prevenció dels residus, celebrada el passat mes de novembre, és una truita farcida de verdures.

El concurs de receptes creatives amb aliments sobrants va ser una de les activitats més participatives de la Setmana Europea de la Prevenció de Residus, i que enguany el Consell Comarcal de la Selva va dedicar al malbaratament alimentari i durant la qual, entre altres accions, es va organitzar un concurs de receptes creatives amb aliments sobrants al qual hi van participar 181 receptes. En l’elecció de les receptes finalistes ha col•laborat el col•lectiu La Cuina a Sils, que també s’ha fet càrrec de l’entrega del premi.

El premi que ha guanyat Carme Vivancos consisteix en un àpat per a dues persones en un restaurant de la comarca i l’entrega d’un certificat signat pel president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, i el coordinador de la Cuina a Sils, Xicu Anoro.

Tres finalistes de Blanes

El Consell Comarcal de la Selva vol agrair la participació dels 181 concursants, especialment de les 17 finalistes que es citen a continuació, ja que totes elles han cedit la seva recepta d’aprofitament i ofert la seva col•laboració per a les futures campanyes comarcals dedicades al malbaratament de menjar. La relació de les receptes finalistes van ser: M. Dolors Muñoz d’Anglès, amb les seves boletes fregides de cigrons cuits; M. Àngels Oller, de Blanes, amb la seva amanida de pollastre; Cristina Catalan, de Blanes, amb la seva sopa de pa; Èlia Martí, de Blanes, amb la seva semipizza; Eva Olivé, de Breda, amb la seva truita amb verduretes i botifarra de perol; Maribel Saavedra, d’Hostalric, amb les seves patates farcides; Rita Saurí, d’ Hostalric, amb les seves torrades amb carbassó; Sílvia Patón, d’Hostalric amb el seu pa d’all; Carme Vivancos, de Maçanet, amb les seves truites farcides de verdures; Montse Serrano, de Maçanet amb la seva sopa de pa amb restes de peix; Antonia Expósito, de Massanes amb la seva amanida freda amb potatge de llenties; el grup de companyes de Riudellots, amb els seus fesolets ofegats amb beicon; Anna Moreno de Santa Coloma de Farners, amb el seu estofat amb bunyols d’escudella; Laura Gonzàlez, de Santa Coloma de Farners, amb les seves tortitas de la iaia Elvira; Ramona Mecinas, de Sils amb la seva truita de macarrons.

Així mateix, també van quedar nomenades dues participants de fora de la comarca, concretament la Marta Roig, de Santa Perpètua amb el seu remenat de salmó per aprofitar l’espina i la Carme Buj, de Malgrat de Mar, amb la seva truita de fulles verdes i poma.