Un grup d’entitats promouen a Lloret la consulta sobre la prolongació de la C-32

Lloret_consultaDesprés que la Plataforma mantingués una reunió amb el Conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, on aquest va afirmar que «el projecte està aturat esperant el resultat de la votació de Blanes», la Plataforma considera imprescindible que els ciutadans de Lloret de Mar puguin expressar també la seva opinió al respecte.

L’Ajuntament de Lloret de Mar va aprovar una moció perquè la consulta no es pogués dur a terme a Lloret, negant el dret a decidir dels lloretencs en un tema cabdal pel seu futur. Per tant, relega als ciutadans de Lloret a ser tan sols espectadors de la decisió que prengui Blanes al respecte.

La Plataforma i altres 12 entitats (a dia d’avui) estan en total desacord amb aquesta decisió i creiem de justícia democràtica que els ciutadans de Lloret es puguin expressar explícitament sobre aquesta qüestió. Per aquesta raó el teixit associatiu i social del poble s’ha organitzat per impulsar a Lloret la Consulta Popular sobre la Prolongació de l’Autopista C-32, que se celebrarà el mateix dia que a Blanes, el Diumenge 17 d’Abril.

Quatre punts de votació

Hi haurà quatre punts de votació amb diferents meses electorals on els ciutadans es podran expressar davant la mateixa pregunta que es realitzarà a Blanes votant a favor o en contra del projecte. Com a Blanes, els votants seran majors de 16 anys amb domicili al poble de votació, Lloret de Mar. Els diferents centres de votació estaran connectats en xarxa per evitar que es puguin duplicar vots. Més d’una trentena de Voluntaris es desplegaran pels diferents centres de votació per assegurar una correcta organització i funcionament de la Consulta.

La Plataforma considera vergonyosa l’actitud de l’Ajuntament de Lloret, i un cop més s’haurà de fer des de la ciutadania allò que els nostres representants polítics desatenen; una Consulta defensant el Dret a Decidir dels lloretencs sobre el futur del seu poble.

Les 12 entitats que de moment s’han sumat donant suport a la celebració de la Consulta són; Associació Ciutadana SOS Lloret, Assemblea de Joves de Lloret, Centre Excursionista Lloret, Penya Xino-Xano, Penya Ciclista Lloret de Mar, Associació de Veïns El Rieral, Associació de Veïns Can Ballell, Associació Astrum Lloret, Cineclub Adler, ICV-EUiA Lloret, CUP Lloret, En Lloret Sí, Se Puede i restem a l’espera de diverses entitats més que s’han de pronunciar encara.