Els hàbits no saludables, principal problemàtica de la joventut de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

Consell Comarcal de la Selva

L’augment de les pràctiques i hàbits no saludables i la precarietat laboral són les dues principals problemàtiques que afecten el col•lectiu jove, segons els regidors i regidores de joventut de la comarca de la Selva.

La primera fa referència a una visió de la salut entesa de manera integral i centrant-se en el benestar emocional i les habilitats dels joves, i no només en el consum de drogues i pràctiques sexuals no responsables, com s’ha acostumat a fer fins ara.

Així es va constatar en el marc de la trobada que es va celebrar el passat dimarts 15 de març, al Consell Comarcal de la Selva, i on van participar un total de 14 representants polítics.

El conseller de Joventut, Joan Antoni Hervias, ha valorat molt positivament aquesta trobada i ha assenyalat: «L’objectiu de la reunió va ser avaluar la priorització de les necessitats municipals i comarcals del període 2012-2015 en matèria juvenil». En aquest senti, Hervias ha assenyalat que «la reunió també ha servit per assentar les bases per a les polítiques de joventut futures. El treball -segons ha exposat Hervias-, es va fer a partir d’una dinàmica de detecció de necessitats municipals i possibles accions a fer, per tal que en resultés un llistat ordenat de prioritats a nivell comarcal».

En el transcurs de la sessió, es va informar d’altres temes com la convocatòria d’ajuts per a projectes de joventut 2016 que la Direcció General de Joventut té previst obrir en els propers mesos i que fa necessari actualitzar els plans locals de joventut que enguany han deixat d’estar vigents.

Aquesta iniciativa forma part del projecte de la Taula de Regidors i Regidores de Joventut de la Selva que es reuneix trimestralment des de l’any 2007 i que actua com a espai d’informació, formació i col·laboració entre els municipis i el Consell Comarcal, així com un treball de definició i priorització de les polítiques de joventut al territori.