Absorvalia, millor iniciativa emprenedora La Selva 2015

Absorvalia

Absorvalia

El Consell Comarcal de la Selva ha distingit l’empresa de Massanes Absorvalia, de l’emprenedora Mireia Montolio, com a la millor iniciativa empresarial posada en marxa durant l’any 2015 d’entre les més de 400 que s’han assessorat des del Servei de Creació d’Empreses de l’entitat.

A l’hora de fer aquesta distinció s’han tingut en compte aspectes el caràcter social del projecte, el respecte pel medi ambient, la vessant innovadora dels productes que produeix, la viabilitat tècnica, econòmica i financera del projecte, etc

A banda d’un diploma que l’acredita com a Iniciativa Emprenedora La Selva 2015, Absorvalia rebrà també un pla de mentoring premium durant tot l’any 2016, amb l’objectiu d’ajudar-la a consolidar-se i créixer durant el segon any de vida. Aquest pla de mentoria (mentoring) inclou l’assessorament individualitzat per part d’assessors especialitzats en diferents àmbits de la gestió empresarial: anàlisi de l’estat actual del negoci, assessorament financer, assessorament en organització interna, assessorament en l’estratègia de màrqueting, estratègies de futur i creixement.

Les sessions d’assessorament aniran a càrrec de SECOT (Sèniors Consultors Tècnics), amb qui el Consell Comarcal de la Selva col•labora en diferents projectes de suport a l’emprenedoria.

Un projecte amb una vessant social

Absorvalia és un projecte impulsat per l’emprenedora Mireia Montolia, que, aprofitant la seva experiència com a mare de família, ha impulsat una línia d’absorbents tèxtils reutitzables, adreçats tant a nadons com a persones adultes amb problemes d’incontinència. Es tracta d’un tipus de bolquers que ofereixen unes millors prestacions en confort i salut, un evident estalvi en el preu i, sobretot, una reducció considerable de l’impacte mediambiental que suposen els bolquers d’un sol ús.

Però, més enllà del públic infantil, l’emprenedora ha orientat també el seu projecte a donar resposta a necessitats concretes de persones adultes amb problemes d’incontinència, i que per aquest motiu trobaven moltes limitacions a l’hora de poder accedir a instal•lacions comunes com les piscines.
Aquesta vessant social s’ha vist reforçada amb la campanya de micromecentatge “Cap infant sense piscina”, impulsada per l’emprenedora, per tal de fer una donació de banyadors reutilitzables d’aquest tipus a les escoles d’educació especial de Catalunya.

Per tant, a banda de permetre a l’emprenedora generar el seu propi lloc de treball, conciliant la seva vida familiar amb la vida laboral, Absorvalia és un bon exemple de com un projecte emprenedor pot ajudar a millorar la qualitat de vida de persones amb problemes d’incontinència i, a l’hora, afavorir la sostenibilitat ambiental.