Els empresaris gironins es posicionen a favor de la prolongació de la C-32 fins a Lloret

Imatge virtual del projecte / Cedida per Ajuntament de Blanes

Imatge virtual del projecte / Cedida per Ajuntament de Blanes

Les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, el grup Fòrum Carlemany i PIMEC consideren essencial l’inici de les obres d’allargament de la C-32, segons un comunicat d’aquestes institucions que reproduïm  en la seva integritat.

La prolongació de la C-32 entre Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar fa més d’una dècada que espera concretar-se. És un proposta que ha tingut un llarg procés de maduració, amb diversos períodes d’al·legacions.

Durant aquest llarg període de planejament i aprovació hi han treballat diversos governs de la Generalitat, de diferent signe polític, fet que constata la coincidència en la prioritat d’aquesta obra.

Així mateix, el projecte ha rebut el suport i l’aprovació de la majoria de representants municipals de les localitats implicades.

Aquests nous 6,5 quilometres, l’enllaç adjunt d’1,1 quilòmetres i l’ampliació fins a la rotonda de Cala Canyelles en direcció a Tossa reportaran beneficis per al territori i suposaran importants millores per a l’economia i ciutadania:

1.- En el recent i darrer període d’estudi, s’ha avançat molt en la reducció de l’impacte mediambiental, al establir-se una secció de 3 carrils (2+1) que té menys afectació territorial i visual.

2.- Aportarà clars avantatges en seguretat, en incorporar una separació per evitar xocs frontals, que permetin reduir significativament la sinistralitat actual.

3.- També representarà una important millora per agilitzar els desplaçaments, ja que els conductors que utilitzin aquest tram viari veuran reduït a la meitat el temps a la carretera.

4.- Aquest nou tram permetrà descongestionar de forma rellevant la carretera GI-682, per la qual circulen prop de 25.000 vehicles diaris.  Cal definir un calendari de millores a desenvolupar per part de la Generalitat en vialitat, accessibilitat i senyalització per aconseguir convertir aquesta carretera en un accés equiparable a la importància veïnal i turística de la zona.

5.- També facilitarà la connexió de la Selva marítima amb el Maresme, el Vallès, el Barcelonès i Barcelona capital.

6.- La incorporació del tram fins a la rotonda de Cala Canyelles aportarà una clara millora pel flux de vehicles que es dirigeixen directament a Tossa de Mar.

7.- La concreció de la necessària millora de la GI-660 fins a Tordera i del tram de la N-II Tordera – Sils permetrà tenir una via directa per l’arribada dels visitants i turistes espanyols i de la resta d’Europa.

8.- L’obra no suposarà una despesa afegida per al Govern de la Generalitat, que en l’actual situació econòmica seria impossible d’assumir, en ser la concessionària Abertis qui assumirà el cost total de l’obra, superior als 70 milions d’euros.

9.- Aquesta important infraestructura no suposarà un nou cost per als usuaris de l’actual C – 32, ja que serà d’utilització gratuïta.