L’Ajuntament de Lloret instal·la una malla de protecció en un tram del camí de ronda

Ajuntament de Lloret de Mar

Ajuntament de Lloret de Mar

L’Ajuntament de Lloret de Mar ha finalitzat les tasques de sanejament del despreniment de blocs de pedra que havien caigut en el tall de camí de ronda Lloret-Montgoda, en el darrer tram d’escales d’accés a la urbanització.

Per evitar futurs despreniments, i reduir riscos als usuaris del camí, s’ha col·locat una malla de protecció al penya-segat superior i està previst que en breu, un cop retirades les pedres i la sorra acumulada al camí, es pugui reobrir el tram. Alhora s’ha protegit el contorn de la bocana del túnel existent en el camí de llevant de la platja de Fenals.

Els costos totals d’aquestes actuacions han ascendit a poc més de 54.000 euros, es troben detallades en un estudi geològic realitzat a petició de l’Ajuntament per part del ICGC (Institut Cartogràfic i Geològic de Catalunya) i han estat executats per una empresa especialitzada.

A banda d’això, també s’ha realitzat altres actuacions com la substitució de la barana de protecció de l’escenari de la Roca d’en Maig i la substitució de la barana de protecció del camí de ronda fins a la Dona Marinera, pendents de realitzar una segona fase, quan baixi l’afluència turística, per acabar de substituir la barana del mirador on hi ha el monument. Els costos de substitució de les baranes han estat de 27.878 euros.

En paraules de Jordi Orobitg, regidor de platges, «els camins de ronda són un dels nostres principals atractius turístics i és important garantir la seguretat en tot els seus trams i invertir en el seu manteniment». I ha recordat que «el Pla Operatiu per a la reconversió turística de Lloret inclou la finalització i millora dels camins de ronda com a una de les seves actuacions prioritàries».