L’Associació SOS Lloret fa una crida per redactar un manifest contra la C-32 i planificar mobilitzacions

Un grup de persones van escridassar ahir a Blanes al conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila

Un grup de persones van escridassar ahir a Blanes al conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila

L’Associació Ciutadana SOS Lloret s’oposa frontalment des de fa 12 anys a la prolongació de l’actual C-32 fins a Lloret de Mar presentada pel Conseller de Territori i Sostenibilitat Santi Vila.

SOS Lloret s’oposa radicalment a un traçat que malmet irreversiblement els Paratges d’El Vilar, Sant Pere del Bosc, l’Àngel i Les Alegries, Patrimoni Natural, Cultural, Arquitectònic i Paisatgístic de tots els lloretencs i blanencs del present i del futur.

Aquests paratges suposen una enorme riquesa per a la nostra població i un potencial turístic de primer ordre que aquesta infraestructura malmetria irreparablement com ja hem defensat en innombrables ocasions.

SOS Lloret creu que el projecte de prolongació de la C-32 no respon a criteris tècnics de mobilitat sinó a interessos econòmics que es volen ocultar on hi intervenen convenis per augmentar el període de concessió de la C-32 tal i com demostra l’acord de govern aparegut al Diari Oficial de la Generalitat el passat 17 de Març.

SOS Lloret denuncia que el Conseller Santi Vila faltés a la veritat quan va esgrimir la gratuïtat del projecte. A més denunciem la total falta de transparència amb la que s’està redactant el projecte sense tenir en compte en cap moment l’opinió dels ciutadans del territori tot i haver-se produït múltiples manifestacions d’oposició al traçat esmentat. Cal esmentar en aquest sentit el Manifest de Novembre de 2009 on 13 associacions de Lloret s’oposen al traçat en què es treballa per l’actual projecte.

SOS Lloret vol fer una crida a la ciutadania i als partits polítics municipals per fer una pinya en defensa dels drets de la nostra ciutadania a participar i decidir sobre el projecte de més gran envergadura que s’hagi projectat a Lloret i rodalies. Fem una crida a debatre sobre alternatives més sostenibles econòmicament i ambientalment com el desdoblament de l’actual Carretera Blanes-Lloret (GI-682) que la pròpia Generalitat ha promogut Estudi Informatiu, o la Ronda Nord aprovada en el seu dia per l’Ajuntament de Lloret, i que donarien solució al problema de mobilitat existent en determinats períodes de l’any.

En aquest sentit fem la següent crida:

● Per una part convidem a totes les entitats i associacions de Lloret, Blanes, Tordera, Maresme i rodalies a assistir el proper Dijous 26 de Març a les 19.30h a la Casa de la Cultura de Lloret per redactar un Manifest comú contra el projecte de prolongació i a treballar per dissenyar diverses mobilitzacions i actes de protesta.

● Per altra part volem fer una crida a la reflexió dels partits polítics municipals. Els emplacem a decidir lliurement quin és el seu posicionament en el Lloret de l’any 2015 i no ser esclaus del posicionament que històricament hagin pres els equips polítics anteriors de cada un dels partits. Convidem als partits polítics a exposar el seu posicionament en un acte públic monogràfic sobre el perllongament al Teatre Municipal degut a què el gran interès de la ciutadania ho reclama.

● Emplacem als partits polítics representats al consistori a demanar una Moratòria urgent a la Generalitat per permetre el Debat Social abans d’imposar cap projecte de prolongació.

Text: Associació Ciutadana SOS Lloret