Condemna definitiva contra el regidor lloretenc Marc Fuertes per injuriar l’alcalde Romà Codina

Marc Fuertes

Marc Fuertes

El Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 2 de Blanes ha desestimat el recurs d’apel·lació presentat pe regidor Marc Fuertes, portaveu del MILLOR, contra la sentència dictada pel Jutjat de Pau de Lloret de Mar i confirma la seva condemna, que haurà de fer efectiva una pena de 1.500 euros de multa per una falta d’injúries. A més, haurà de fer-se càrrec de les costes processals.

La jutgessa del Jutjat de 1a instància i instrucció número 2 de Blanes manifesta en la sentència desestimatòria del recurs d’apel·lació del Sr. Fuertes que «no es pot admetre que les expressions gàngster i mafiós en un debat del ple municipal es trobin emparades pel dret a la llibertat d’expressió, sinó tot el contrari (…) Tals expressions es dirigeixen a una persona que, si bé té
rellevància pública, de cap manera deixa d’ostentar el seu dret a l’honor i, menys encara, quan tals expressions no s’han emès privadament, sinó en un debat de caràcter públic».

La sentència segueix dient que «la Constitució no reconeix de cap manera un pretès dret a l’insult», i que «de la protecció constitucional que atorga l’article 20.1 de la Constitució (dret a la llibertat d’expressió) estan excloses les expressions com les del present supòsit, manifestament ofensives i impertinents per expressar les opinions o informacions de què es tracti».

Romà Codina, alcalde de Lloret

Romà Codina, alcalde de Lloret

Els fets es remunten al passat 4 de març del 2013 quan el portaveu del MILLOR, Marc Fuertes, va realitzar una sèrie de manifestacions com ara: «Vostès ja són uns corruptes», «la màfia no són els russos sinó vostès. Són els vertaders mafiosos d’aquest Ajuntament», «senyor Codina, sincerament és vostè un gàngster i un mafiós», entre d’altres injúries.

Arran d’aquestes injúries, l’alcalde de Lloret de Mar, Romà Codina, va interposar una demanda penal en què considerava Marc Fuertes com a autor criminalment responsable per haver proferit injúries contra la persona de l’alcalde de Lloret de Mar.

Romà Codina ha manifestat: «Al ple del 17 de març de 2014 el regidor Fuertes va dir que m’hauria d’empassar les paraules i que la condemna no era ferma. Doncs bé, aquesta sentència del Jutjat de Primera Instància referma la resolució del Jutjat de Pau». A més, ha afegit que les declaracions realitzades pel portaveu del MILLOR vers el jutge de pau també són «totalment reprovables i demostren el seu constant menyspreu vers les ciutadania i els seus representants».