Àlex de Mingo i el Club de Bàsquet Lloret, principals premiats en la 37ena Festa de l’Esport

Àlex de Mingo, seleccionador català de rem i president del club Santa Cristina, és el flamant Forjador de l’Esport 2010 de Lloret. Per altra banda, el Club de Bàsquet Lloret ha rebut el premi Llevant, destinat a l’entitat que més ha treballat la promoció esportiva. 

Aquests han estat els principas reconeixements de la Festa de l’Esport 2010, esdeveniment que va reunir el passat diumenge unes 1.000 persones en el Gran Casino Costa Brava. 

L’acte va reconèixer també els mèrits de 27 esportistes pels seus esforços individuals, 21 equips que acumulen medalles, i esportistes d’elit que porten el nom de Lloret arreu com Miguel Molina, Marc Muniesa, José Luís Blanco, Àngel Mullera, Eva Arias, Ainhoa Rivera i Andrea Molina, entre d’altres.

El regidor d’Esports, Ivan Tibau, afirma que «any rere any hi ha més esportistes i noves modalitats esportives a la població. Fent un càlcul aproximat, unes 3.500 persones a la setmana fan esport de manera habitual utilitzant les instal·lacions esportives del municipi; en aquest cas, però, podem dir que de la quantitat en surt la bona qualitat que veiem en els resultats dels nostres esportistes, la qual cosa és possible gràcies a l’esforç i dedicació de moltes persones, a la bona marxa dels seus clubs, i a la pràctica de l’esport».

 Tibau afegeix que «l’administració local hi aporta la gestió i les infraestructures, que no serien res sense la implicació de les entitats esportives. Tot això, unit als nombrosos esdeveniments esportius que es celebren a Lloret, donen compte de la importància de Lloret com a Vila Esportiva».

El moment més emotiu va ser la menció especial a Nina Vitrichenko, desapareguda fa un mes després d’una llarga malaltia. Nascuda a Rússia i establerta a Lloret en els últims anys, la seva gran passió era la gimnàstica artística. En va ser seleccionadora, va guanyar medalles olímpiques i se la considera una de les millors entrenadores de la història. A la vila va fundar un club que porta el seu nom. Ahir la seva filla va recollir, enmig d’una gran emoció, la menció especial a Nina Vitrichenko.

La vila compta amb un total de 26 clubs i 3.500 persones que practiquen l’esport de forma regular.

Edició: José Fernández – Fotos: Ajuntament de Lloret de Mar