Sant Hilari estrena nova web, una eina d’informació útil per a veïns i visitants

Portada de la nova web

Portada de la nova web

L’Ajuntament de Sant Hilari Sacalm estrena nova pàgina web: un portal on els veïns i veïnes poden trobar-hi tota la informació d’interès del municipi, que permet fer una vintena de tràmits online com queixes i suggeriments, demanar cita amb els regidors i presentar determinades denúncies. La nova web és una eina molt útil per als visitants, que poden conèixer l’oferta d’allotjament, gastronòmica i d’activitats del poble, així com el patrimoni natural i cultural.

El procés de renovació de www.santhilari.cat va començar ara fa un any i mig amb la intenció de convertir el portal en l’eina de comunicació bàsica de l’Ajuntament, tant per als qui viuen a Sant Hilari com per als que vénen de fora a visitar el municipi. Així, per una banda, els hilariencs poden trobar tota la informació relativa al Consistori –organigrama, grups municipals, pressupostos, actes dels plens i juntes de govern i un llarg etcètera–, i tenen a l’abast tota la informació de servei –CAP, escoles, equipaments culturals, de joventut i per a la gent gran, entre d’altres–.

 Informació turística

Pel què fa a la informació turística, en l’apartat Descobreix Sant Hilari els visitants hi poden trobar informació sobre la història, les tradicions i el patrimoni del municipi –que s’anirà ampliant progressivament–, així com informació útil sobre on dormir i menjar i què visitar.

Sant Hiari Sacalm

Sant Hiari Sacalm

Hi trobaran, per exemple, els itineraris de rutes per fer a peu o en bicicleta pels boscos de les Guilleries; dades sobre les més de cent fonts que hi ha repartides pel terme municipal; informació sobre els esdeveniments més multitudinaris i amb més tradició –amb el Via Crucis Vivent, Embruix i Torna en Serrallonga com a més destacats– i sobre l’oferta cultural –Museu Guilleries i centre Aqua, que a curt termini disposarà d’un web propi que estarà enllaçat amb el portal www.santhilari.cat–.

La regidoria de Cultura i Comunicació ha impulsat el redisseny de la nova pàgina, que ha comptat amb el suport del Consell Comarcal de la Selva. La regidora, Laura Pagespetit, veu en el nou portal “una eina magnífica que, primer, ofereix tota la informació necessària als veïns i veïnes del poble i, després, permet al visitant fer-se una idea clara de què pot trobar al poble”.

En aquest context, Pagespetit assenyala que la nova web «és un pas decidit cap a la transparència, ja que posa a l’abast del ciutadà tota la informació sobre l’Ajuntament, alhora que fomenta el contacte directe dels regidors, tant de l’equip de Govern com de l’oposició, amb els veïns».

Així mateix, s’hi poden trobar totes les notícies d’actualitat local, que s’actualitzaran constantment, i també els actes i esdeveniments més destacats de l’agenda municipal. Periòdicament s’enviaran newsletters amb tota la informació d’actualitat i les previsions d’agenda.

Xarxes socials i una nova aplicació

El nou portal virtual de Sant Hilari està connectat amb els perfils oficials del municipi a les xarxes socials, és a dir: Facebook, amb més de 3.451 amics a data d’avui; Twitter, amb 1.175 seguidors; Instagram, creat recentment i YouTube, on, a banda de vídeos relacionats amb el poble, s’hi troben també els arxius d’àudio de les sessions plenàries.

D’altra banda, l’Ajuntament, està preparant el llançament d’una aplicació per a telèfons mòbils amb tota la informació sobre Sant Hilari, amb la col·laboració amb l’empresa Intus. “Tot plegat, es tracta d’aprofitar al màxim la potència que ens atorguen les xarxes socials per difondre la marca Sant Hilari arreu”, conclou Laura Pagespetit.