El Consell Comarcal de la Selva promou els productes locals al Fòrum Gastronòmic de Girona

El Consell Comarcal de la Selva participa al Fòrum Gastronòmic, que tindrà lloca l’Auditori del Palau de Congressos i Palau de Fires de Girona del 19 al 21 de novembre, amb un estand propi, un showcooking (cuinar aliments de cara al públic) de productes locals i un catàleg de productors de la comarca.

Aquesta actuació forma part del projecte “Localitza. Productes de la Selva” que impulsa l’ens comarcal i que té com a objectiu promoure i dinamitzar els productes locals de la Selva.

La institució supramunicipal disposarà d’un estand propi durant el Fòrum Gastronòmic que cedirà a diversos productors locals que formen part del projecte Localitza. Productes de la Selva per tal que presentin el seu producte al públic professional que hi assisteix.

Durant els tres dies del Fòrum passaran per l’estand un total de dotze productors i elaboradors: nous Els Noguers (Caldes de Malavella), salses i melmelades Can Moragues (Riudarenes), La Selvaseria (Vidreres), cerveses Popaire (Blanes), làctics Granja el Provençal (Riudellots de la Selva), Cervesa Marina (Blanes), Pastisseria Ca la Nydia (Tossa de Mar), el segell de qualitat “Hostalric producte ric” (que agrupa diversos productes d’aquesta localitat), Ratafia Volcànica (Vilobí d’Onyar), Grenyal (Blanes), Baldiri Vins (Santa Coloma de Farners) i Salsafí d’Or (Santa Coloma de Farners).

També, es farà la presentació oficial del Catàleg de productors de la Selva, que recull la informació sobre 33 productors i elaboradors agroalimentaris de la comarca de la Selva que participen al projecte Localitza. Productes de la Selva.

Es tracta de productors i elaboradors que formen part de circuits directes o curts de comercialització, és a dir que fan venda directa o amb un sol intermediari, ja sigui en establiments minoristes, agrobotigues, establiments de turisme rural o de restauració. En termes generals l’elaboració del producte es realitza dins de la comarca de la Selva utilitzant, sempre que és possible, matèria primera cultivada, recollida, criada o manufacturada al mateix territori.

El conseller de Turisme, Joaquim Vivas, ha explicat que «l’objectiu del Catàleg és millorar el coneixement i la visibilitat d’aquests petits productors i elaboradors per tal d’afavorir la seva comercialització». El Catàleg serà un dels materials que s’entregarà als visitants de l’estand del Consell Comarcal de la Selva (restauradors, distribuïdors, comerciants…).

Inauguració de l’estand i showcooking

D’altra banda, el dilluns 20 de novembre a les dotze del migdia el president del Consell Comarcal de la Selva, Salvador Balliu, inaugurarà l’estand del Consell Comarcal de la Selva, acompanyat del conseller de Turisme, Quim Vivas. El mateix dilluns dia 20 de novembre, a 2/4 de quatre de la tarda, a la sala Àgora del recinte firal es realitzarà un showcooking amb productes locals de la Selva amb el suport de l’Associació d’Hostaleria de la Selva.

El showcooking anirà a càrrec del seu president i xef del restaurant Can Co de la Cellera de Ter, Sergi Serramitja, que elaborarà diversos tastets a partir de productes que formen part del projecte “Localitza. Productes de la Selva”. Concretament cuinarà unes croquetes de ratafia 1842 i formatge Provençal de Riudellots, un arròs amb salsafí de la Selva i gamba de Blanes i un brownie d’avellana de Brunyola amb iogurt cremós d’avellana de Brunyola, tots ells maridats amb vins, caves i ratafies de la Selva.

Aquesta acció s’emmarca en el programa “Desenvolupament local a l’entorn de les varietats agrícoles i els productes singulars de la Selva” subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (dins del Programa de projectes innovadors i experimentals).