El 72% dels usuaris dels ports esportius estan satisfets de la seva gestió

Generalitat de Catalunya

Generalitat de Catalunya

El 72% dels usuaris dels ports esportius catalans estan satisfets de la gestió de la seva instal·lació. Aquesta dada és un dels resultats del primer qüestionari de satisfacció per a les persones dels ports esportius que ha presentat aquest divendres el director general de Transports i Mobilitat, Pere Padrosa, en l’estand de la Generalitat al Saló Nàutic de Barcelona.

El Departament de Territori i Sostenibilitat ha volgut avaluar el grau de satisfacció dels usuaris dels ports esportius catalans per a conèixer quines són les necessitats dels amarristes i reforçar la qualitat del sistema portuari català. S’han recollit 2.434 respostes, procedents de 34 ports esportius, que seran una eina fonamental en la redacció, ja en marxa, del Pla de Ports de Catalunya Horitzó 2030.

Entre 41 i 65 anys i navegants habituals

Els resultats del qüestionari mostren com a perfil més nombrós d’amarrista el d’una persona d’entre 41 i 65 anys, amb una embarcació de motor d’entre 6 i 12 metres d’eslora. Cal remarcar també que la major part dels participants són titulars de l’amarrador i navegants habituals; és a dir, coneixen bé el port i els serveis que s’hi ofereixen.

Els serveis més ben valorats han estat la professionalitat del personal, l’accés al port i les oficines de capitania; entre els aspectes a millorar, hi ha disposar de supermercat, Wi-fi o pallols. El 53% dels enquestats consideren adequada la relació qualitat-preu de l’amarrador pels serveis oferts.

Altres dades significatives del qüestionari són que el 70% no està disposat a compartir embarcació o que el 80% accepta la celebració d’actes populars al ports. El 60% està d’acord que les embarcacions es facin servir com a habitatge habitual però el 52% no admet que sigui com a apartament turístic.

39 preguntes

El qüestionari, anònim, tenia 39 preguntes entre les quals hi havia des de la relació de l’amarrista amb el port, fins a la valoració dels seus serveis o la valoració d’altres aspectes de la gestió de la infraestructura. Els gestors dels ports i dàrsenes esportives han tramès als seus amarristes per correu electrònic i mitjançant un enllaç directe al Departament aquesta enquesta, preparada en quatre idiomes: català, castellà, francès i anglès.