Un grup de joves de Lloret fan propostes per millorar el comerç local

hackato_lloretUn grup de 13 joves de Lloret de Mar varen participar en la primera hackató d’emprenedoria i innovació que es feia al municipi el passat cap de setmana, concretament els dies 23 i 24 de gener a El Puntet.

En el transcurs d’aquesta activitat, els joves tenien 24 h per donar resposta, en forma de propostes, als diferents reptes plantejats per quatre establiments del municipi. Igual com en les anteriors hackatons de Sant Hilari i Vidreres, aquesta activitat anava de la mà de Josep Lluís Sánchez Brugarola, especialista en l’aplicació de dinàmiques i mètodes de creativitat i innovació. D’aquesta manera, els joves varen conèixer diferents tècniques que els van ser útils per anar treballant i desenvolupant les seves propostes alhora que ho feien d’una manera lúdica.

El format d’aquesta activitat és molt complet i nou, atès que combina formació i lleure d’una manera col•laborativa i participativa en un entorn real, tutoritzat i motivador. Així mateix, els joves poden desenvolupar les seves competències comunicatives, de treball en equip, relacionals i d’empatia.

Per la seva banda, els comerços reben, entre altres coses, un paquet de propostes de millora realistes, trencadores i personalitzades pel seu establiment des d’una mirada totalment nova. En aquesta activitat es dóna el guanyar-guanyar i, a més, ambdues parts contribueixen en el reconeixement del talent jove i a la millora de la identitat i cohesió de la comunitat.

Durant l’any 2014, la comarca de la Selva ja va acollir una activitat com aquesta els dies 21 i 22 de febrer a Sant Hilari Sacalm, i també els dies 19 i 20 de desembre a Vidreres.

Aquesta activitat és una iniciativa de l’Oficina Jove de la Selva i del Servei de Creació d’Empreses del Consell Comarcal de la Selva amb la col•laboració d’El Puntet i de l’Associació de Comerciants de Lloret de Mar.