L’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes realitza activitats per a la gent gran amb una gossa ensinistrada

hospital_asil

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

L’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes, que pertany a la Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS), ha portat a terme, per primera vegada, una activitat assistida amb una gossa ensinistrada.

Concretament, la gossa, anomenada Wanda, s’utilitza perquè tingui contacte amb persones amb diversitat funcional. Mitjançant el contacte amb el gos, és fàcil evocar sentiments i emocions, fer un treball de reminiscència, de memòria, sensitiu i motriu, entre d’altres activitats.

La coordinadora assistencial de l’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes, Dra. Elena Miñana, explica que «l’activitat facilita la reducció dels nivells d’ansietat, promou la relaxació i permet la interacció dels residents entre ells. La gossa està uns 45 minuts amb les persones grans i li donen ordres, l’acaricien, hi juguen, etc. sota la supervisió de la Lara Ávila, que és terapeuta ocupacional de la CSMS».

Per a poder garantir el major nombre de participants, es van realitzar dues sessions de 15 i 18 persones. D’aquesta manera, es va poder treballar la interrelació dels usuaris i la relació directa d’usuari i gos.

Des de l’Hospital Asil Sant Jaume de Blanes es considera l’acció com a activitat extra, però la intenció és repetir-la un parell de vegades més durant l’any.