Es crea a Pineda un programa d’ajuda a persones durant el període postoperatori

Ajuntament de Pineda de Mar

Un conveni entre l’Ajuntament de Pineda de Mar, la Corporació de Salut Mareme i la Selva (CSMS) i l’Institut Català de la Salut (ICS) de l’àmbit de Girona ha permès posar en marxa aquest mes de setembre un programa pilot basat en la implementació d’un servei d’atenció domiciliària adreçat a persones en situació d’alta hospitalària que requereixen d’un suport concret en les activitats bàsiques de la vida diària. Es tracta del Programa d’Atenció al Domicili a l’Alta Hospitalària (PADAH).

Continua llegint

Blanes acull avui i demà la reunió anual dels pediatres catalans

El doctor Josep Marès amb una pacient / Ajuntament de Blanes

Avui divendres dia 12 y demà dissabte dia 13 se celebra en un hotel de Blanes la XXIII Reunió Anual de la Societat Catalana de Pediatria, que aplegarà 250 especialistes. L’objectiu és debatre els avenços i novetats en tècniques de diagnòstic, prevenció i tractament de diverses malalties, així com compartir la recerca que els pediatres i cirurgians catalans desenvolupen a casa nostra.

Continua llegint

11 d’abril, Dia Mundial del Parkinson

Una vegada mes, des de l’Associació Catalana Parkinson Blanes La Selva i Alt Maresme,  arribant la data de l’11 d’abril, Dia Mundial del Parkinson, per diferents mitjans d’informació, en fem ressò i volem que tothom qui ho necessiti conegui  el que una associació pot fer per estar al costat de les persones afectades per aquesta malaltia neudegenerativa , que encara es incurable.

Continua llegint

Entra en vigor l’obligatorietat de pagar les bosses de plàstic de nanses a tots els comerços

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar ahir dijous, un seguit de modificacions del text refós de la Llei reguladora dels residus, entre les quals es prohibeix el lliurament gratuït de bosses de caixa o de lliurament a domicili de qualsevol material plàstic, en els punts de venda de mercaderies o productes.

Continua llegint

Residències geriàtriques del Maresme i La Selva ja poden accedir a l’historial clínic dels seus residents

Corporació de Salut del Maresme i la Selva

La meitat de les 12 residències geriàtriques que depenen de l’àrea d’influència dels centres d’atenció primària de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS) ja disposen d’accés a la història clínica electrònica dels seus residents des de la mateixa residència.

Continua llegint

L’Oficina Comarcal de Consum de la Selva ha atès un total de 1.502 persones durant l’any 2016

L’Oficina Comarcal del Consum de la Selva ha atès un total de 1.502 persones. D’aquestes actuacions 1.154 han finalitzat amb expedients informatius, 269 amb expedients de mediació i 24 arbitratges durant l’any 2016. Aquestes xifres s’han donat a conèixer coincidint amb el Dia Mundial del Consumidor i es plasmen en la memòria 2016 d’aquest servei de l’ens selvatà.

Continua llegint

Malgrat de Mar posarà en marxa l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor a l’abril

La regidora Neus Serra / Blanesladia.com

L’Ajuntament de Malgrat de Mar posarà en marxa l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor (OMIC) el proper 6 d’abril.

El nou servei s’iniciarà amb una oficina itinerant amb una unitat mòbil rotulada, que s’ubicarà a l’avinguda de Verge de Montserrat el primer dijous de cada mes.

Continua llegint

Prop de 1.000 persones de la Selva i el Maresme es van beneficiar l’any 2016 de l’hospitalització a domicili

Hospital Comarcal de Blanes

La Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS) ha desplegat de manera progressiva el servei d’hospitalització a domicili per les comarques del Maresme i La Selva. Amb aquesta acció, van ser ja prop de 1.000 persones les que durant l’any 2016 es van beneficiar del servei.

Continua llegint

Consum del Consell Comarcal de la Selva farà un acte informatiu sobre les clàusules sòl a Lloret

L’Oficina de Consum del Consell Comarcal de la Selva i les diferents Oficines Municipals de Consum (OMIC) de la comarca organitzaran diverses sessions formatives sobre les clàusules sòl durant els propers mesos.

En aquestes xerrades, que estan adreçades a les persones que puguin estar afectades per aquest tipus de clàusula, es donarà a conèixer quines són les noves possibilitat de reclamació que s’han obert ( Reial decret llei 1/2017, de 20 de gener, de mesures urgents de protecció dels consumidors en matèria de clàusules sòl).

Continua llegint

Més de 6.000 pacients estrangers van utilitzar les urgències de la CSMS durant el 2016

Mapa dels equipaments de la Corporació de Salut del Maresme i la Selva

Els serveis d’Urgències dels Hospitals de Blanes i Calella de la Corporació de Salut del Maresme i La Selva (CSMS) van atendre més de 6.000 pacients estrangers durant l’any 2016. Concretament van ser 6.033, mentre que l’any 2015 van ser 5.791 i a l’any 2014 van ser 5.730.

Continua llegint

President Puigdemont: «Interpel·lem les companyies subministradores perquè compleixin els seus deures»

Generalitat de Catalunya

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha anunciat aquest matí una aliança de les administracions catalanes en la lluita contra la pobresa energètica, que suposa «un pas endavant en el compromís de protecció de les persones més vulnerables del nostre país».

Continua llegint