Resposta de l’Ajuntament de Blanes a les declaracions de Josep Ridaura, president del Hoquei Club Fundació

Josep Marigó

Josep Marigó

Vistes les declaracions del Sr. Josep Ridaura, president del Blanes Hoquei Club Fundació, l’Ajuntament de Blanes vol deixar clares diverses qüestions :

§ L’Ajuntament no actua ni sota la coacció de ningú ni amb arbitrarietat i, per tant, les suposades represàlies a què fa referència el Sr. Ridaura són del tot infundades i sembla que pretenguin amagar, en tot cas, els resultats negatius de l’entitat ell presideix.

§ La última documentació requerida a l’entitat per tal de justificar la subvenció corresponent a l’any 2012 va tenir entrada a l’Àrea d’Esports de l’Ajuntament el passat 5 d’abril de 2013. Aquesta documentació està en procés de revisió pels serveis d’intervenció municipal, requisit previ per a la tramitació del reconeixement de la subvenció nominal que consta al pressupost municipal 2013.

§ Les suposades irregularitats municipals que va denunciar a la fiscalia el Sr. Ridaura i una altra persona en nom del Partit Democràtic de Blanes l’any 2010 van ser causa d’investigació amb la finalitat de determinar si tenien fonament i, en aquests moments, l’Ajuntament desconeix en quin punt està l’expedient. En aquesta investigació no només van haver de declarar l’alcalde i l’interventor, sinó que també van estar citats altres polítics municipals de diferents formacions polítiques, així com tècnics de l’Ajuntament.

§ En referència a què el Blanes Hoquei Club Fundació fa tres mesos que no paga als jugadors, cal aclarir que l’Ajuntament de Blanes no té coneixement de cap contracte laboral, ja que en les justificacions presentades per l’entitat fins aquest moment no hi consten. Les justificacions de les subvenció conveniades que presenta l’entitat fan referència a viatges d’avió, despeses d’hotels, material esportiu, edició de pancartes dels patrocinadors, arbitratges, etc.

§ Els mals resultats esportius d’aquesta temporada, de cap manera, es poden atribuir a l’Ajuntament.

§ Respecte les subvencions nominatives que consten al pressupost 2013, en aquest moment, no se n’ha tramitat cap. La relació de subvencions nominatives que consten al pressupost 2013 són:

– Club Deportiu Blanes: 12.000 €
– Aspronis + Creu Roja + Càritas + Bon Samarità: 30.000 €
– Escola de Música Banda-Cobla Santa Maria; 40.000 €
– Blanes Hoquei Club Fundació: 42.300 €

Des del principi del present mandat, l’alcalde de Blanes, s’ha abstingut de participar en qualsevol decisió relacionada amb l’esmentada entitat. Aquesta abstenció ha estat a causa d’una demanda que el Sr. Ridaura li va interposar per una suposada vulneració del seu honor i que encara està en procés de recurs de cassació.

Fins i tot, per resoldre una petició d’ampliació d’horaris de les pistes de la Ciutat Esportiva, es va convocar la Junta de Portaveus Municipals, que va debatre i acordar no autoritzar la petició. Ara, en el tema de la resolució d’aquesta subvenció, l’alcalde també s’abstindrà de participar-hi ni de prendre cap decisió al respecte.