La promoció Blanes 12 comptarà amb 200 empreses i establiments adherits

Josep Ametller, Enric Portas, Lara Torres i Lluís Pascual, avui al Jardí Marimurtra

Josep Ametller, Enric Portas, Lara Torres i Lluís Pascual, avui al Jardí Marimurtra

La regidora de Promoció de la Ciutat, Lara Torres; el president de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC), Lluís Pascual; el president de l’Associació d’Hostaleria de Blanes (AHB), Enric Portas; i el president de l’Associació de Càmpings de Blanes, Josep Ametller, han presentat avui al migdia al Jardí Botànic Marimurtra la segona edició del Blanes 12, que es farà els dies 17, 18 i 19 de maig.

L’objectiu de Blanes 12 és promocionar i posicionar el municipi com a ciutat comercial, turística i cultural oferint productes, serveis, restauració i pernoctacions a preus molt atractius i descomptes especials. Blanes 12 està organitzat per l’Ajuntament de Blanes amb la col·laboració de l’ABBC i el suport de l’AHB.

Després de l’èxit que va significar la primera edició, aquesta vegada Blanes 12 arriba encara amb més força, havent superat ja les xifres assolides l’any passat. Per aconseguir-ho, l’Ajuntament ha demanat la col·laboració i implicació de diferents associacions, entitats, establiments, empreses i particulars que s’encarreguen d’organitzar activitats i esdeveniments que contribuiran a dinamitzar la vila durant els tres dies.

Al llarg del cap de setmana del 17 al 19 de maig està previst que es facin més de 50 activitats infantils, esportives, rutes turístiques, cabaret de circ, ioga, exhibicions de diverses disciplines esportives i artístiques, música en directe, balls, tallers ecològics, inflables, maquillatge i altres entreteniments, principalment a peu de carrer.

Foto de grup d'alguns dels responsables de negocis que participaran en la promoció Blanes 12

Foto de grup d’alguns dels responsables de negocis que participaran en la promoció Blanes 12

El tret de sortida de l’acció promocional es farà el divendres dia 17 a partir de les 8 del vespre amb una Shopping Night que compta amb una gran implicació del sector comercial. 100 establiments participen a la nit de compres que es farà fins a les 12 de la mitjanit oferint promocions i descomptes. La circulació del carrer Ample es tancarà el divendres a partir de les 19:30 hores per facilitar que el centre del municipi esdevingui una illa de vianants.

Sorteig

La primera jornada del Blanes 12 es tancarà a les 12 i 12 minuts de la mitjanit amb un sorteig organitzat per l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, que repartirà 5 lots de vals de compra valorats en 300 euros. Els números per participar al sorteig ja s’han començat a repartir als clients dels comerços adherits a la campanya.

L’activitat del Blanes 12 també haurà començat divendres a un total de 21 establiments d’allotjament (hotels, pensions, càmpings i apartaments) que s’han adherit a l’acció promocional i que enguany oferiran descomptes del 50% les nits del 17 i 18 de maig. Les reserves d’allotjament es podran començar a fer dijous vinent 9 de maig, a partir de les 12 del migdia.

Menús a 12 euros

Al llarg del cap de setmana, divendres, dissabte i diumenge, blanencs i visitants podran gaudir de menús de 12 euros a diferents restaurants de Blanes. A més, hi hauran diferents promocions dissabte i diumenge en serveis de perruqueria i estètica i oferta complementària, ja que es compta amb la participació de 80 empreses i particulars. Així, a banda de poder fer àpats a diversos bars i restaurants amb menús i promocions, també hi haurà la possibilitat de poder viatjar en creuer des de Blanes fins a Tossa; visitar els dos jardins botànics del municipi (el Marimurtra i el Pinya de Rosa), així com Caves Mont-Ferrant (hi haurà visita guiada el diumenge 19); o bé fer sessions de submarinisme i paddle, entre d’altres.

Per la seva part, els hotels de la ciutat oferiran allotjament del tipus 2 per un i els set càmpings que tenen bungalows els llogaran amb descomptes del 50%.

850 hores d’aparcament gratuïtes

Per facilitar l’aparcament dels vehicles, es compta amb la col·laboració del pàrking soterrat SABA del passeig de Mar, així com del de superfície del Club de Vela Blanes situat a la seva entrada d’accés. En total està previst repartir 850 vals de descompte (1 x persona que el vagi a demanar) al punt d’informació de l’esdeveniment vàlids per aparcar durant tot el cap de setmana: 600 són de SABA i descompten 1 euros per tiquet, mentre que la resta són de l’aparcament del CVB, que regala 1 hora gratuïta/tiquet. Igualment, l’Ajuntament habilitarà zones de pàrking properes al centre.

Punt d’informació

Divendres s’instal·larà davant l’Ajuntament l’Estand d’Informació del Blanes 12, on es repartiran els vals de descompte per als dos aparcaments fins exhaurir existències i es donaran tots els detalls sobre les activitats, promocions, descomptes i atractius amb què compta l’esdeveniment. Els vals es continuaran repartint dissabte i diumenge a través de l’Oficina de Turisme de la plaça de Catalunya, on també hi haurà informació sobre Blanes 12 i es faran les reserves i inscripcions per algunes de les activitats que s’han organitzat.

Coincidint amb la presentació de la 2a edició del Blanes 12, des d’aquest dilluns 6 de maig s’ha posat en marxa la web www.blanes.cat/blanes12 on es recull tota la informació relacionada amb aquesta acció promocional. D’altra banda, també s’ha creat el hastag #blanes12 al Twitter i Instagram.