Jordi Martoranno exposa a Blanes «Formes en correspondència»

Dos obres de l'exposició, ubicada a la Casa Saladrigas

Dos obres de l’exposició, ubicada a la Casa Saladrigas

La Diputació de Girona i l’Ajuntament de Blanes organitzen l’exposició Formes en correspondència de l’artista gironí Jordi Martoranno, que s’allotja a la Casa Saladrigas del municipi de la Costa Brava fins el 13 d’abril.

Es tracta d’una mostra itinerant emmarcada dins el programa Exposicions Viatgeres, un servei que la Diputació de Girona ofereix als ajuntaments de la demarcació amb l’objectiu de facilitar als municipis gironins que puguin gaudir d’una bona programació cultural, així com per fomentar i promocionar la comunitat artística gironina.

Justament amb aquesta exposició s’enceta la nova etapa iniciada pel cicle Exposicions Viatgeres, que consisteix en seleccionar els projectes guanyadors mitjançant una convocatòria. Un jurat format per diferents professionals i especialistes del camp de l’art en l’àmbit gironí va escollir aquest projecte expositiu. Ho va fer per la seva coherència i consistència, tant pel que fa a la qualitat artística de les peces com perquè el discurs que transmet és clar i genuí.

D’altra banda, a partir del setembre de 2013, s’iniciarà el recorregut expositiu de l’artista de Puigcerdà Jordi Urbón.

L’exposició Formes en correspondència

A través d’aquesta exposició, es vol donar a conèixer l’obra plàstica de l’artista gironí Jordi Martoranno (Girona, 1965), pintor de llarga trajectòria professional i amb un marcat carisma. La mostra es compon d’una trentena de peces de diferents formats realitzades al llarg dels últims tres anys, a través de les quals l’artista reflexiona sobre l’origen de l’univers i analitza el desenvolupament de la vida.

martorannoMartoranno comença el projecte artístic Formes en correspondència mitjançant esbossos sobre paper i ho va ampliant fins a arribar a treballar amb pintures a l’oli de gran format. Amb totes aquestes peces l’artista pretén reconstruir les formes de l’univers i mostrar-nos les sinergies que ell hi entreveu, tant en el món biològic de l’ésser humà com en l’emocional.

En cadascun dels quadres de Jordi Martoranno domina un color gairebé únic i expressament buscat gràcies a la superposició de denses capes de pintura, de les quals sobresurt el dibuix, l’objecte, allò que ens presenta com a únic i que l’espectador pot reconèixer en les formes de l’univers, de la natura, de l’ésser humà i de la seva pròpia consciència vital.

Acompanya l’exposició un catàleg que està encapçalat per un article que signa la crítica d’art Magdala Perpinyà.

Jordi Martorann

La vocació artística de Jordi Martoranno va començar l’any 1980 al taller de pintura d’Isidre Vicens, espai on durant tres anys es van anar configurant les bases conceptuals de la seva obra. Va cursar estudis a la Facultat de Belles Arts de Barcelona, on va continuar amb la pintura, i es va iniciar en les tècniques calcogràfiques, l’escultura i altres disciplines artístiques.

Des de 1981 participa en exposicions col·lectives i, a partir de 1984, en exposicions individuals. Algunes de les ciutats on ha mostrat la seva obra són Niça, París, Ustaka, Boston, Portland, Palma, Barcelona, La Corunya, Terrassa i Girona.