El Casal de Joves Morralla de Blanes dóna a conèixer la nova programació

La nova programació d’activitats de tardor del Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu de l’Ajuntament de Blanes s’iniciarà el proper 15 d’octubre i s’allargarà fins al 21 de desembre. Seguint la línia participativa que caracteritza el Casal, la nova oferta posa a disposició dels joves diverses propostes prou atractives.

Entre elles destaca la possibilitat de participar a un monogràfic de tast i elaboració de cervesa artesana que impartirà l’Associació Birrasana de Blanes. El taller és per a majors de 18 anys, compta amb 15 places com a màxim i es farà en una sola sessió amb horari de matí i de tarda.

Altres novetats són les trobades de circ amb la col·laboració de la Colla de Diables de Blanes, un taller de percussió i ritmes creatius impartit pel músic Billie Purdie, sessions de teles acrobàtiques, o bé un taller de fotografia que impartirà l’Associació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC). La resta de la programació inclourà tallers de ball hip-hop, introducció a l’idioma japonès, Dj –producció de música electrònica- que impartirà Maae Dj, producció de bases de rap, música rap i manga.

Precisament l’entitat que impartirà aquest darrer taller, el Club Manga Revolution, organitzarà a Blanes l’1 de desembre la tercera edició de les Jornades Manga Anime, que comptaran amb la col·laboració de l’Associació dels Amics de la Cultura Asiàtica de Blanes (ACAB). Es tracta d’una activitat per promoure la cultura japonesa i tot el que tingui relació amb el manganime.

Fins al moment, durant els dos primers trimestres d’activitats que s’han fet aquest 2012, el Morralla, Espai Creatiu de Blanes ha comptat amb la participació d’un total de 222 joves. Pel que fa a la nova programació, hi ha places per a un total de 142 persones, sense comptar els joves que podran participar als tallers oberts. Les inscripcions començaran el 27 de setembre i s’allargaran fins al 10 d’octubre.

A diferència de les dues primeres programacions regulars d’aquest 2012, les activitats de tardor tenen un cost mínim per als participants que van des dels 5 euros fins als 30 euros. Aquest canvi de criteri s’ha fet principalment per dos motius: per un costat per valoritzar les activitats que s’ofereixen al Morralla i per l’altre per poder assumir les despeses de material que aquests activitats comporten.

Totes les activitats seran de pagament llevat de les trobades de circ, que seran gratuïtes i que consistiran en diverses sessions per practicar els malabars, el monocicle i l’slackline, entre d’altres.

Concerts a l’escenari del Morralla

La planta baixa del Casal de Joves Morralla, Espai Creatiu seguirà allotjant aquesta propera tardor diversos concerts a càrrec de grups convidats. La comissió musical de l’equipament és qui s’encarrega de coordinar aquesta activitat, el projecte Blanda Sonora, amb l’objectiu de promocionar un oci alternatiu basat en la producció cultural i artística emergent del municipi i comarques. D’aquesta manera, també es dóna resposta a una de les propostes més votades que va haver-hi durant l’elaboració del Pla Local de Joventut de Blanes.

La programació de concerts a la tardor inclou les actuacions de grups i artistes, com per exemple el cantautor sevillà de rock Poncho K, el 26 d’octubre, que servirà per presentar el seu darrer treball, Una historia con las manos. També vindran a Blanes els components del grup Mine!. la formació catalana estrenarà l’EP que du per nom Les maresmes maleïdes. Segons els entesos, els Mine! estan cridats a ser la nova revelació del folck/pop/postpunk en català. El seu concert s’ha programat per al 19 d’octubre.

Completarà la programació de concerts al Morralla la presentació de la  nova associació juvenil de nova creació B.C.S, Brave Coast Sound en el marc de sengles concerts de música electrònica que tindran lloc el 12 d’octubre i el 9 de novembre.

Inscripcions Tallers: del 27 de setembre al 10 d’octubre de 2012

Informació :

Portal Jove  C/Ample, 11
De dilluns a divendres de 10.00 a 14.00 h . A partir de l’1 d’Octubre també es podrà demanar
informació: dimarts i dijous de 17.00 a 19.30 h
Telèfon : 972 379 329                                          
joventut@blanes.net

Informació i inscripcions :
Moralla, Espai Creatiu
Avinguda de l’Estació 70, nau 4 ; Polígon Industrial (darrere benzinera Galp)
Horari: de dilluns a divendres de 17.00 a 21.00 h
morralla@blanes.net