Torrent: “Només Esquerra Republicana està en condicions de parar els peus a Ciutadans i al bloc del 155”

ERC

El Teatre Municipal de Blanes s’ha quedat petit aquest divendres 8 de desembre durant la celebració d’un acte d’Esquerra Republicana que ha comptat, entre altres, amb la participació de Marta Rovira, Carles Mundó, Joan Tardà o Roger Torrent. Més de 400 persones han assistit al míting.

Marta Rovira, secretària general d’Esquerra i candidata per Barcelona, ha denunciat que el bloc del 155 s’ha posat d’acord per “degradar l’estat de dret. I l’Oriol està a la presó perquè estem davant un Estat demofòbic i li fa por que Esquerra tingui un candidat que pot liderar la construcció de la República Catalana”.

Rovira ha afirmat que “ells parlen d’impossibles que nosaltres fem possibles. Com la renda garantida de ciutadania, com la reducció de les llistes d’espera a la sanitat pública catalana, com fer aflorar 400 milions per invertir en sanitat i educació, com organitzar el referèndum de l’1 d’octubre. I ara intenten que Esquerra no guanyi aquestes eleccions però, entre tots, farem possible la victòria tot i tenir el nostre candidat a la presó”.

Carles Mundó, conseller de la Generalitat i candidat per Barcelona, ha tingut un record emocionat per Oriol Junqueras i ha recordat que “a Esquerra amb 86 anys n’hem vist de tots colors i aquesta vegada també ens en sortirem”.

“Els fa por que l’Oriol surti i s’expliqui. És per això que ens cal un resultant esclatant perqueè com més fort sigui el resultat d’ERC estarà més a prop la seva llibertat”, ha afirmat Mundó.

Mundó ha afegit que “des del màxim respecte al president Puigdemont hem de jugar les cartes que tenim més a l’abast i les que tenim són les que ens porten a crear un  govern fort. En aquest sentit és evident que si el president posa els peus a Catalunya anirà a la presó, juntament amb els companys que estan a l’exili, i no en sortiran en molt de temps perquè no seran capaços de convèncer al jutge que no hi ha risc de fuga”.

Roger Torrent, número 2 per Girona, ha explicat que “Oriol Junqueras fa por al bloc del 155 i per això en aquests moments està a la presó. Saben que amb l’Oriol al carrer el 155 o passaria molt pitjor.

“Ni el bloc del 155 ni l’estat espanyol juguen net. Ho podíem esperar del PP i de C’s però del PSC no ho podíem esperar. Històricament el PSC havia presentat, en gran part, l’antifranquisme en aquest país i ara és el primer en anar a la Junta Electoral per prohibir els llaços grocs. Qui l’ha vist, i que el veu”, ha argumentat Torrent.

Torrent ha demana als assistents “algú es pensa que si nosaltres no guanyem això s’acabarà? Continuarà i arrasaran amb els consensos bàsics d’aquest país i que ara estan en risc. Com TV3, els Mossos i l’escola catalana”.

El candidat gironí ha finalitzat la seva intervenció afirmant que “només ERC està en condicions de parar els peus a C’s i al bloc del 155” i ha posat en valor que “Esquerra es garantia de bon govern. Tenim exemples com la reducció de deute públic o que 3 de 4 euros del pressupost de la Generalitat s’han destinat a polítiques socials”.

Per la seva banda, el diputat d’Esquerra Joan Tardà ha afirmat que “s’han adonat que el procés ja no té retorn. I apliquen el a por ellos”. “Hem arribat tan lluny que tenim presos polític i mig govern a l’exili. Per aquest motiu posem en valor la feina titànica que estem fent i a partir d’ara a construir la República Catalana i ho liderarà Esquerra”, ha afegit Tardà.

Jenn Díez, candidat d’ERC per Barcelona, ha manifestat que “el catalanisme mai ha odiat Espanya i no ens podran convèncer que això algun dia passarà”. Díez ha afegit que “tenen por d’un candidat com Oriol Junqueras, d’una dona valenta com la Marta Rovira i d’una llista transversal com la d’Esquerra”.

Ruben Wagensberg, candidat d’ERC per Barcelona, ha explicat que “això no va de líder. Això va d’un projecte col·lectiu que farem entre tots i s’haurà d’explicar que potser hi haurà gent que no podrà tornar per ser investit”.

Albert Sanz, candidat d’ERC per Girona i encarregat de presentar l’acte, ha afirmat que “Esquerra som els únics que podem fer front amb garanties al bloc del 155. Ho impedirem anant a votar el 21D. O guanyem o ens arrasaran”.