El Passeig de Dintre de Blanes estrena nou paviment de sauló sòlid

Ajuntament de Blanes

El Passeig de Dintre de Blanes torna avui a la normalitat després que ja s’han enllestit les obres per substituir la terra que hi havia per sauló sòlid. Aquest material té la mateixa solidesa de la pedra però l’aparença de la sorra.

A primera hora de la tarda d’ahir divendres, els operaris de l’empresa especialitzada ‘Massachs, Obres i Paisatges’ han retirat les tanques que durant les darreres setmanes encerclaven una part de l’entorn del passeig perquè es poguessin efectuar els treballs amb seguretat. Una vegada retirades les tanques, s’ha procedit a instal·lar el mobiliari urbà que es va haver de desmuntar, principalment papereres.

Ahir també es va treballar en l’altra part del passeig, en concret on es va localitzar i documentar l’antic baluard defensiu que data del segle XVI, que fa uns dies es va cobrir amb sauló compactat. Es va decidir fer aquest canvi i no posar-hi sauló sòlid com a la resta, protegint prèviament les restes arqueològiques amb una capa geotèxtil, en previsió que en un futur es pugui fer un projecte que permeti preservar-les.

Els treballs de substitució del paviment del Passeig de Dintre van començar el passat 26 de setembre i, des de llavors, el Mercat de Fruites i Verdures que s’hi instal·la habitualment s’ha traslladat al Passeig de Mar. Ho ha fet de dimarts a dissabte, mentre que dilluns les parades s’han hagut de repartir entre la Plaça dels Dies Feiners i la Plaça d’Espanya, ja que aquest dia es fa el mercat setmanal dels teixits al Passeig de Mar.

Ajuntament de Blanes

Malgrat avui ja hauria estat possible que el mercat de fruites i verdures tornés al seu lloc habitual, des dels serveis tècnics de l’Ajuntament s’ha considerat més convenient ajornar el trasllat de cara al proper dilluns.

Instruccions d’ús i manteniment del nou terra

El nou paviment de terra estabilitzada del Passeig de Dintre proporciona unes característiques adequades per a la circulació de vianants, ciclistes i el pas esporàdic de vehicles lleugers. Ho fa mantenint l’aspecte natural del terreny, sense fang ni regueres en molt de temps. Ara bé, caldrà garantir un bon ús del mateix perquè el nou tipus de material mantingui el màxim temps possible les característiques que el fan diferent.

Per aquest motiu, des de l’empresa especialitzada s’han fet diverses recomanacions, com per exemple que caldrà limitar al màxim el pas de turismes i furgonetes, i que sempre sigui amb velocitats inferiors a 15 km/h. També caldrà evitar la circulació de vehicles pesats, evitar radis de girs petits i girs de rodes amb el vehicle immòbil, així com d’automòbils, furgonetes i camions que tinguin pèrdues d’hidrocarburs.

Respecte al manteniment que caldrà seguir a partir d’ara, les indicacions que ha fet l’empresa especialitzada que s’ha encarregat dels treballs són que es netegi amb escombres o bufadors, i que la recollida mecànica es faci sobre l’asfalt que hi ha en els dos laterals del Passeig de Dintre. Igualment, no es poden utilitzar elements mecànics per a la neteja superficial, així com tampoc aigua a una pressió superior a les dues atmosferes.