Concentració de rebuig als empresonaments de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart davant l’Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Aproximadament un centenar de persones s’han concentrat avui a les 12 del migdia davant la façana principal del consistori blanenc. A primera hora del matí el gabinet d’alcaldia ha enviat un correu a tots els treballadors i treballadores, així com als regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, convidant-los a participar en l’aturada de protesta als llocs de treball convocada dilluns a la nit per l’Assemblea Nacional Catalana i Òmnium Cultural.

Es tractava d’expressar el rebuig envers la decisió judicial d’empresonar els presidents de l’ANC i Òmnium, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, dictada la nit d’aquest passat dilluns per la magistrada de l’Audiència Nacional. La concentració l’ha encapçalat l’alcalde, Miquel Lupiáñez, i l’han acompanyat diversos regidors i regidores de l’Ajuntament de Blanes, així com altres polítics, regidors i exregidors del consistori, entre ells l’excalcaldessa del municipi, Maria Dolors Oms.

També han recolzat la convocatòria treballadors de l’Ajuntament i ciutadans que s’han afegit a la protesta. Val a dir que la nit d’aquest passat dilluns, quan es va conèixer la decisió d’empresonar Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, a Blanes es va poder sentir ostensiblement el so de les cassolades que, de manera espontània, que van estar sonant a diversos barris d’arreu de la població.