El brot de legionel·losi ja ha afectat a vuit persones a Blanes i un cas més està en estudi

L’Agència de Salut Pública de Catalunya (ASPCAT) informa que el brot de legionel·losi a Blanes ha afectat fins ara vuit persones, sis homes i dues dones, una de les quals va morir. La víctima tenia 83 anys d’edat. De la resta d’afectats, d’entre 52 i 92 anys, dos ja van rebre l’alta mèdica i cinc continuen hospitalitzats.

Tots els casos tenen patologia de base o edat avançada, i viuen o han estat al municipi durant el període d’incubació. Els afectats van començar a presentar símptomes entre el 22 de setembre i el 8 d’octubre. En tres dels casos s’ha pogut recollir mostra clínica per fer l’estudi molecular.

Paral·lelament continua en curs la investigació del brot per part de la Unitat de Vigilància Epidemiològica i l’estudi ambiental per part de l’equip territorial de Protecció de la Salut per delimitar les possibles instal·lacions de baix i alt risc presents a la zona i fer la inspecció i recollida i anàlisi de mostres de les mateixes.
A més, hi ha un altre cas relacionat amb la localitat de Blanes que està en estudi i a l’espera de fer la valoració per tal de confirmar si forma part del brot.