Centenars de votants acudeixen als col·legis electorals de Blanes pel Referèndum de l’1 d’Octubre

La jornada del Referèndum de l’1 d’Octubre s’està vivint avui diumenge a Blanes com una gran festa de la democràcia que ha mobilitzat centenars de blanencs i blanenques arreu de les 8 seus electorals que hi ha constituïdes.

Ràdio Blanes

Segons dades oficials facilitades per la Generalitat de Catalunya, a Blanes havien votat a les 13 h un total de 2.657 persones distribuïdes de la següent manera als col·legis electorals :

Casa del Poble:                             299 votants
Casal de la Gent Gran:                 515 votants
Ràdio Blanes:                                297 votants
Institut Serrallarga:                      382 votants
Institut S’Agulla:                            346 votants
Institut Sa Palomera:                   187 votants
Ambulatori La Plantera:              511 votants
Escola Oficial d’Idioimes:            120 votants
Total:                                         2.657 votants

Escola Oficial d’Idiomes

La jornada del Referèndum de l’1 d’octubre s’ha començat a viure a Blanes molt d’hora, igual que majoritàriament també ha estat arreu del país. Durant la passada nit i matinada hi hagut molts ciutadans i ciutadanes que han estat fent guàrdia davant els col·legi. Conforme anaven passant les hores, el nombre ha anat creixent paulatinament.

Institut Serrallarga

A les 6 del matí el nombre de gent de totes les edats que feien guàrdia davant de les seus era de més de 500 persones, mentre que a les 7 del matí havia augmentat fins les 673 i a les 8 del matí el total ja era de 931 persones. A partir d’aquí, no s’han continuat fent recomptes perquè eren centenars els blanencs i blanenques que envoltaven els col·legis electorals, protegint i esperant a poder votar a l’hora.

Urna a l’Institut Sa Palomera

Aquesta ha estat la tònica general durant tot el matí La tònica general, la imatge de la jornada ha estat la de veure centenars de ciutadans i ciutadanes fent pacientment cua davant les diferents seus. El fet que s’hagi hagut de votar a través del cens universal ha propiciat que algunes persones anessin a buscar d’altres indrets amb l’esperança que no hi hagués tantes aglomeracions.

Institut Sa Palomera

Ara bé, era una qüestió bastant difícil, ja que s’anés on s’anés era ple de gom a gom i obligatòriament calia fer cua. Els atacs constants a l’aplicació de votació, el fet de no disposar de connexió a la xarxa, o bé la saturació que hi havia en els aplicatius, han provocat que durant força estona poder exercir el dret a votar quedés interromput. Malgrat aquesta circumstància, però, han estat ben poques les persones que han protestat, aguantant estoicament el seu torn.

Casa del Poble

Això si, s’ha donat prioritat a la gent gran, a qui s’ha facilitat poder votar abans perquè no haguessin de continuar fent cua, o bé se’ls ha entrat a l’interior dels col·legis electorals perquè poguessin descansar. En algunes seus el temps d’espera s’ha entretingut cantant, i en d’altres s’ha instal·lat un sistema de megafonia que permetia poder corejar gairebé tota la discografia de Lluís Llach.

Casal de la Gent Gran

Fotos: Blanesaldia.com