ERC de Blanes desitja que prevalgui la ‘voluntat democràtica’ i que es pugui votar l’1-O

ERC de Blanes fa en aquest comunicat una valoració de la resposta donada per l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, al President i Vicepresident de la Generalitat.

Ahir dimarts, 12 de setembre, es va produir, per fi, la resposta de l’alcalde de Blanes a la petició del Govern de la Generalitat per tal que comuniqués quins eren els espais que es podien fer servir per al Referèndum de l’1 d’octubre. La valoració que ERC de Blanes fa de la resposta donada és la següent:

1r Considerem que la resposta manté el NO al Govern i continua no reconeixent la Llei 19/2017 del Referèndum d’Autodeterminació.

2n Un cop exhaurit el termini de 48 h que donava el Govern per respondre la seva postura no és gens clara quant al fet de garantir les condicions de seguretat, confortabilitat i proximitat a la ciutadania de Blanes. No deixa de ser un posicionament genèric d’intencions i valors que ja no pertoca. Si té una proposta a fer a la Generalitat, l’hauríem de conèixer amb detall perquè “entrar a negociar el que diu la llei” no és el que es fa cada cop que hi ha un procés electoral.

3r El batlle de Terrassa, que també és del PSC, per exemple, ha emès un comunicat privat en què especifica la qualitat dels punts i altres atencions que el seu govern municipal oferirà el dia 1 d’octubre, cosa que no fa l’alcalde de Blanes.

4t Estarem atents i seguirem, dia a dia, la negociació que es dugui a terme amb el Govern de Catalunya perquè les paraules s’han de sustentar en fets.

5è Esperem que aquesta no sigui una maniobra dilatòria i que la voluntat democràtica prevalgui definitivament perquè estem decidits a garantir que el dia 1 d’octubre la ciutadania de Blanes voti en condicions iguals o homologables a les de qualsevol altre procés electoral.

6è Continuem oferint la possiblitat a l’alcalde que cedeixi durant un temps l’alcaldia amb un decret a un regidor que vulgui assumir la responsabilitat de signar el Decret que faci de Blanes una ciutat més de La Selva, on ara mateix som una màcula democràtica, una excepció gens edificant.

Executiva de la Secció local d’ERC de Blanes