Reconeixement públic de l’Ajuntament de Blanes als millors treballs de recerca dels instituts

La sala de plens de l’Ajuntament de Blanes ha allotjat aquest migdia una recepció que han protagonitzat els autors dels millors treballs de recerca de batxillerat que s’han realitzat als tres instituts del municipi durant el curs 2016-2017.

L’acte de reconeixement l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat del regidor d’Educació, Albert Sanz, i el tinent d’alcalde Àngel Canosa.

També han assistit els directors dels tres instituts blanencs: Mercè Torroella, de l’Institut Serrallarga; Josep Hernàndez, de l’Institut S’Agulla; i Jordi Caseny, de l’Institut Sa Palomera. Igualment, han participat en la recepció familiars, amics i els tutors i tutores dels guardonats i guardonades. Aquest curs ha estat el tercer en què l’Ajuntament de Blanes ha lliurat aquests reconeixements.

2.400 euros en premis

En total s’han lliurat 2.400 € en premis als dos millors treballs de cadascun dels tres centres públics de secundària del municipi. Se n’han encarregat d’escollir-los els docents de cada institut, que han triat un primer premi i un segon premi dotats respectivament amb 500 € i 300 €, acompanyats d’un diploma acreditatiu. Els guardonats d’aquesta tercera edició dels premis de recerca han estat els següents:

Els millors treballs de recerca dels instituts públics de Blanes 2016-2017

Aquests reconeixements els concedeix l’Ajuntament de Blanes arran d’un acord municipal aprovat per unanimitat al plenari del consistori el setembre de 2013, en base a una moció presentada per ICV-EUiA. A través de diverses reunions mantingudes per l’Ajuntament de Blanes amb les direccions dels centres es va acordar la mecànica de procediment per a la selecció dels treballs, atorgament de premis i difusió dels estudis.

Un dels compromisos en aquest darrer sentit és l’organització d’una mostra que aplega el resum en pòsters dels treballs premiats, així com l’acte de reconeixement que ha tingut lloc el migdia d’aquest dissabte. Un cop finalitzada la recepció a la Sala de Plens, l’activitat s’ha traslladat a la sala d’exposicions Casa Oms del Carrer Ample, on s’allotgen els resums en pòsters dels treballs.

La mostra, que inclou 14 cartells, es podrà visitar fins el 2 de juliol, i s’hi apleguen no tan sols els cartells que il·lustren els sis treballs guardonats. També n’hi ha d’altres que van ser seleccionats inicialment com a finalistes, però que no van passar a la segona fase de premiats. Els treballs finalistes, que també han rebut un diploma, són els següents:

L’horari per visitar l’exposició és el següent: si es vol fer durant els matins s’ha de demanar reserva prèvia, mentre que de dilluns a divendres estarà oberta de 17 a 20 h. Pel que fa als caps de setmana i festius, els dissabtes estarà oberta d’11 a 13 h i de 17 a 20 h.

Fotos: Ajuntament de Blanes