Els ajuntaments d’Arbúcies i Barcelona signen un conveni de col·laboració en cooperativisme públic

Ajuntament d’Arbúcies

Els ajuntaments d’Arbúcies i Barcelona han signat un conveni de col·laboració per l’elaboració d’un estudi jurídic en matèria de cooperativisme públic. En aquest projecte també hi participa la Diputació de Girona. L’encàrrec per elaborar el treball s’ha fet al Col·lectiu Ronda, cooperativa d’advocats dedicats a l’assessorament fiscal, laboral i social des de fa dècades.

L’acord es fonamenta en l’interès comú per fomentar, des d’ambdós municipis, l’economia social i cooperativa desenvolupant programes i projectes en aquesta matèria. Els dos municipis plantegen la creació d’una cooperativa pública de gestió de serveis públics, i en el cas d’Arbúcies, específicament en el cas de serveis d’atenció a les persones. Aquesta voluntat implica de manera necessària estudiar la viabilitat i les fórmules jurídiques del projecte.

La concurrència d’interessos dels dos municipis propicia la col·laboració en una acció conjunta que permet disposar d’un tronc jurídic comú, i també de dotar l’estudi d’una major riquesa, tant en l’aplicabilitat pràctica de les conclusions com en les particularitats que aporten Arbúcies i Barcelona, pel que fa a població, zona geogràfica i experiències prèvies locals. El projecte té un cost de 14.520 euros que es cobrirà amb les aportacions de les dues corporacions locals i la Diputació de Girona.

L’ajuntament d’Arbúcies des del 2012 està promocionant els projectes i les col·laboracions amb empreses de l’economia social i solidària, amb qui manté convenis de promoció econòmica com en el cas de COOP57, de lluita contra la pobresa energètica amb Som energia, amb la municipalització del SAD i la cogestió cooperativa del servei, i incorporant-se com a soci cooperativista de Fiare Banca ètica, entre d’altres.

“Per Arbúcies, aquesta col·laboració suposa un reconeixement a la feina feta . Implica també establir noves eines de treball municipal posant les persones al centre de l’economia”, afirma el primer tinent d’alcalde Jaume Salmeron. Alhora “sentim un enorme agraïment i una gran il·lusió per poder col·laborar amb Barcelona en la construcció d’aquestes eines, amb el Comissionat municipal barceloní al capdavant, donada la gran tasca que està desenvolupant per la ciutat”.