Comença ‘Blanes Botànic’ amb la decoració floral dels espais més cèntrics

Avui dijous ha començat la segona edició de ‘Blanes Botànic’, mostra que reivindica la vocació per les flors i les plantes de la vila. Les autoritats han fet la presentació del cartell al Passeig de Mar, en un dels racons del municipi que evidencia aquesta estimació per la natura, amb la recent creació d’un nou entorn floral.

L’alcalde de Miquel Lupiáñez, acompanyat dels regidors Quim Torrecillas, Juanjo Navarro y la regidora Dafne Galvany, han presentat els cartells de la 2a edició de ‘Blanes Botànic’. Ho han fet acompanyats per Sònia Castillo i Jordi Masbernat, en representació de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre (ABBC) i l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes (AFIC).

Un dels pòsters és la reproducció d’un dibuix original de l’artista Joan G. Junceda, i s’ha escollit perquè representa l’entrada del Jardí Botànic Marimurtra de Blanes, en una il·lustració que data de l’any 1940. L’altra és la fotografia guanyadora de la 1a edició del Concurs d’Instagram #Blanesvilaflorida.

Una de les principals novetats que inclou ‘Blanes Botànic’ és que s’ha comptat amb la participació d’alumnes de diverses escoles del municipi, que s’han encarregat d’elaborar diversos elements decoratius de caire floral. Les seves creacions llueixen des d’aquest dijous als fanals i façanes d’edificis situats en diversos carrers del centre de la vila.

La decoració floral dels vials blanencs ha comptat amb el recolzament de quatre centres educatius: l’Escola Carles Faust, l’Escola Joaquim Ruyra, l’Escola Quatre Vents i l’Escola Mossèn Joan Batlle. L’elaboració dels diferents elements s’ha fet amb material reciclat i s’ha comptat amb la col·laboració de l’Associació de Botiguers de Blanes Centre, que ja ha confirmat que hi ha 40 establiments adherits, així com alguns carrers. Per la seva banda, les Brigades Municipals s’han encarregat de penjar la decoració.

II Concurs d’Instagram #Blanesvilaflorida

A banda de la decoració de fanals i façanes, un altre dels eixos centrals de ‘Blanes Botànic’ són tres exposicions –una de les quals inclou la celebració d’un trofeu- i un concurs fotogràfic. Aquest darrer ingredient es farà de l’1 al 18 de juny, i es tracta del II Concurs Instagram #Blanesvilaflorida, que l’any passat va registrar un bon nivell de participació.

La principal novetat és que hi haurà dues categories de premis. La primera és la genèrica, i es pot escollir el motiu fotogràfic de qualsevol espai botànic, jardins o flors on es reconegui que la instantània està feta a Blanes. La segona modalitat és la de botigues, i s’han de fotografiar decoracions de l’interior o l’aparador de comerços que tinguin motius florals. En tots dos casos, l’etiqueta és #Blanesvilaflorida, tot i que en la segona categoria cal afegir un altre hashtag amb el nom del comerç on s’ha fet.

Les fotografies han de ser originals i fetes amb dispositiu mòbil o càmera fotogràfica, se’n poden penjar tantes com es vulgui, però han d’estar disparades dins el període de ‘Blanes Botànic’, de l’1 al 18 de juny. Val a dir que els participants en la categoria genèrica comptaran amb la possibilitat de poder entrar gratuïtament el dissabte 3 de juny al Jardí Tropical Pinya de Rosa, indicant a l’entrada que es vol participar al concurs d’Instagram.

El premi en totes dues categories és el mateix: un lot de productes gastronòmics d’empreses i entitats blanenques, 2 entrades al Jardí Botànic Marimurtra i 2 altres al Jardí Tropical Pinya de Rosa, un lot de les darreres publicacions municipals i 2 entrades per a un dels espectacles de la nova temporada professional al Teatre de Blanes. El jurat farà públic el veredicte el dimarts 20 de juny.

Altres activitats de ‘Blanes Botànic’

Per completar el programa de ‘Blanes Botànic’ també s’han organitzat tres exposicions, la tercera de les quals també inclou una competició. Dues de les mostres s’allotjaran simultàniament a la sala Casa Oms del 9 al 18 de juny. D’una banda, hi haurà una col·lecció de bonsais elaborada per Antònia Perpiñà, i de l’altra una selecció de les fotografies presentades a la 1a edició del concurs d’Instagram, així com de la instantània premiada, original de Sandra Duran (@islankika).

La tercera exposició durarà tan sols un dia, el dissabte 10 de juny, i representa alhora un concurs. Es tracta del ‘3er Trofeu de Bonsai Vila de Blanes’. Es podrà visitar durant tot el dia a la Plaça Solidaritat, i és una bona ocasió per gaudir d’aquest art que tants adeptes va començar a tenir a Europa a partir dels anys 80 del segle XX.

Les Estores de Corpus de Raval tanquen el 18 de juny ‘Blanes Botànic’

La darrera activitat que tancarà el cicle de la 2a edició de ‘Blanes Botànic’ tindrà lloc el diumenge 18 de juny. Són les populars Estores de Corpus de Raval, que aquest 2017 inclourà una destacada novetat respecte els darrers anys. Es tracta del canvi dels carrers del centre de la vila per on transcorreran els dissenys.

Enlloc d’allotjar-se només al barri de Raval, també ho farà en una part del Carrer Ample i en d’altres trams de carrers on no es feia fins ara, amb l’objectiu d’apropar més la confecció de les catifes a la població. Els encarregats de la seva confecció són els membres de l’Associació Estores de Raval de Blanes, que han convidat tota la ciutadania –petits i grans, vilatans i visitants- perquè s’afegeixin plegats i col·laborin en l’elaboració de les aromàtiques catifes.

L’activitat més efectiva començarà el dissabte 17 de juny, quan es dibuixaran els dissenys amb guix sobre el terra dels carrers per on discorrerà: Plaça Mossèn Joan Quer, la part baixa del Carrer Raval –entre Carrer Ample i la plaça-, Carrer Ample i Carrer Nou. L’endemà diumenge dia 18, a partir de les 8 del matí, es començarà l’entretinguda feina d’omplir els dibuixos de flors i material natural.