Fabrizio & The Paparellos tanca demà el cicle Música a l’Esperança

L’actuació començarà demà a les 22 hores a la Capella de l’Esperança

Fabrizio Paparello és un cantant, pianista i hammondista italià establert a Barcelona. Després d’estudiar solfeig al conservatori de Perugia, es treu el grau mig de piano clàssic al conservatori Ottorino Respighi de Latina i la llicenciatura en piano  i teclats moderns a la Unversità della Musica de Roma.

Amb una la llarga trajectòria com piano entertainer en ambients com Costa Cruceros, Princess Cruises i Hilton, i després d’haver treballat per molts països, l’any 2012 s’estableix, com tants italians, a la ciutat comtal.

Dintre d’aquesta diversitat ha estat en el conegut grup Smoking Stones i ha estat pianista acompanyant a Oh Happy Day de TV3 e les edicions de 2016 i 2017.

Actualment treballa amb PianoBar – Music I Copes i com a músic freelance, a més de amb la seva pròpia banda.

Alberto Casanova

Va començar a tocar la guitarra d’adolescent i va entrar al Taller de Músics de Barcelona acabada la Selectivitat. Va cursar Llenguatge musical amb Joan Chamorro i Cristina Canet, i harmonia moderna i tradicional, piano, informàtica musical i guitarra con Pere Arguimbau.

L’any 2004 va estar un any a Cuba on va estudiar composició, guitarra popular, cant i tres cubà, entre altres coses. L’any 2005 va estudiar a la escuela EMBA de Buenos Aires. Ha treballat per a l’empresa Bat Audicions la qual cosa li va permetre un repertori ampli (Beatles, música cubana, música de pel·lícules…). El 2006 dirigeix la seva pròpia coral i el 2010 accedeix al grau superior de música moderna en la especialitat de guitarra jazz, estudiant quatre anys amb Jordi Bonell (Música a l’Esperança 2007) en el Conservatori del Liceu.

Ha treballat en teatre (The Guarry Men), en sales de Barcelona com el Poliorama o Capitol, htocat i enregistrat discos amb músics i projectesv diversos (Samuel Levi, Dani Caracola, L’Espessa Salsa, Nan Mercader, Emilio Ruiz, Yonder de Jesús, Manel Joseph, Angel Blázquez…) i durant 2012 i 2013 va tocar a la gira europea de la banda argentina Capitán Tifus per països com Rússia, Alemànya, Suïssa, Itàlia, Txèquia, Àustria, Ucraïna… Actualment dóna classes de guitarra elèctrica a l’Escola de Música de Casp i treballa amb diferents projecte (Los Tunantes, The Guarry Men, House&Valley) a més de The Paparellos mentre continua de músic de sessió freelance.

Víctor Solana

Nascut l’any 1986 a Vilafranca del Penedès, es va formar al Regne Unit de l’any 2006 al 2010 a l’School of Arts and Cultures de Newcastle University, a Newcastle Upon Tyne, on va cursar la Llicenciatura de Música Popular i Contemporània i també el Grau Superior de Música Popular.

Cal destacar l’estudi de la Música Clàssica Hundustani (Nord de l’Índia) amb el ‘guru’ Shahbaz Hussain, qui li va ensenyar l’instrument de percussió ‘Tabla’ i la filosofia d’aquesta música i cultura, aprenent també músiques del món, jazz i improvisació.

L’any 2011 es trasllada a Londres on s’introdueix en els ambients musicals. Durant els estudis al Regne Unit també va impartir classes de bateria, percussió i tallers de batucada a infants, joves i adults.

També va estar involucrat en diversos col·lectius i grups musicals, fent de bateria de sessió en treballs discogràfics i gires per Europa i el Regne Unit amb artistes com ara Kate in the Kettle, The Din, Carpus Trio, Newcastle University Salsa Band, Dogan Mehmet, Semi Mojo Revue… Actualment visc al Penedès on continuo impartint cursos i tallers de percussió a individuals i grups arreu de la comarca.

Del 2014 al 2015 va viure a Dallas (Texas, EEUU) on va aprofundir l’aprenentatge del blues, del jazz, de l country i del punk i l’any següent el va passar a Edmonton (Canadà) en haver obtingut una residència com artista convidat treballant amb artistes del món del jazz i la música llatina, com el xilè Marco Claveria.

Actualment és membre de l’Associació Teambal, recursos artístics i musicals, un projecte que neix per oferir als nadons i pares, infants, joves i adults, activitats musicals i artístiques en hores extraescolars, en el lleure educatiu i en l’àmbit social a Vilafranca del Penedès, actua amb el Cor Essència de Gospel també de Vilafranca, amb els Corcs, amb The Cellar Collective, mentre segueix la seva formació musical amb el mestre Aldo Caviglia.

Ha tocat en multitud de festivals (Glastonbury, Secret Garden, Vamos Latin, The Sage Gateshead Jazz, Newcastle Green, London Remix…, i la llista de músics amb els que ha tocat o fet enregistraments és inacabable.

Marco Boi

va néixer a Cagliari, capital de l’illa de Sardenya l’any 1978. Enamorat de la música que sentia a casa comença de jovenet a tocar el baix elèctric i descobreix el plaer de transmetre el seu sentiment amb un instrument davant el públic.

El 2004 viatja a Barcelona i compra el seu primer contrabaix. S’enamora dels grans del jazz: Billie Holiday, Chet Baker, Miles Davis, i més tard Mingus, Paul Chambers, Dave Holland. El que semblava primer un entreteniment es converteix en passió i es posa a estudiar amb els mestres Horacio Fumero, Javier Colina i Jordi Gaspar i l’any 2013 es treu el Títol Superior de Contrabaix al Taller de Músics.

En aquests anys ha combinat les activitats didàctiques amb les d’intèrpret, actuant en espais i festivals importants de l’ escena jazzística nacional (Jamboree, Grec, Palau de la Música) o al seu país: Jazz Expo Cagliari.

Com sideman col·labora amb músics nacionals i internacionals como Janine Johnson, Ximo Tébar, David Pastor, Nicolas Delgado o Sighanda i actualment és membre del Carlo Doneddu Quartet, de la Original Jazz Orquestra amb la qual ha col·laborat amb artistes com Jorge Pardo, Susanna Sheimann, Anton Jarl i Big Mama Montse amb qui té publicat un disc.

També ha publicat discos amb Cool Caos, amb Marco Losada i Leo Torres (Enrico) i al seu propi nom: Marco Boi Quintet (Hymnosis). Amb el Quintet té prevista gira per Espanya en els propers mesos.