Nou èxit de la IV Trail Costa Brava de Blanes amb 500 participants

El Grup Fondistes Blanes ha tornat a revalidar enguany l’èxit assolit en les tres primeres edicions de la Trail Costa Brava, que ha tingut lloc el matí d’ahir diumenge.

Organitzada amb el suport dels Ajuntaments de Blanes, Lloret i Tossa i diverses empreses i entitats, les inscripcions, amb un topall màxim de 500 participants, s’han hagut de tancar molts dies abans que tingués lloc.

Enguany, però, ha estat la vegada en què els pitralls es van exhaurir amb una major celeritat. Més concretament, 10 dies abans de la cursa ja s’ha hagut de cloure, evidenciant la creixent popularitat que està assolint malgrat la seva duresa. Com és habitual, els participants han de fer els 22 kilòmetres que separen Tossa de Blanes, majoritàriament arran de mar, però amb un desnivell de 800 metres d’alçada.

Pere López i Imma Boada, els més ràpids

El guanyador de la IV Trail Costa Brava ha estat Pere López Castillo, del Segurartic-Fondistes Blanes, que ha invertit 1’59’04 hores, i que precisament l’any passat va situar-se en la tercera posició. La segona plaça se l’ha endut Gerard Martínez, del Ronhill Spain, amb un temps de 2’00’34 hores, i la tercera posició Rafael Toro, de Prorunners, que ha fet el recorregut en 2’06’10 hores.

En la categoria de dones, la primera posició l’ha assolit Imma Boada, del Ronhill Spain, amb un temps de 2’32’55 hores. Rere d’ella s’ha situat Airina Guillén, del Club Trail Roc Blanc, que ha invertit 2’32’10 hores. Per últim, la tercera plaça ha estat per Pili Ureña, del Club Esportiu Tordera, amb un temps de 2’41’40 hores.

A tall d’anècdota, la corredora més ràpida, Imma Boada, i el segon classificat, Gerard Martínez, són parella. D’altra banda, una de les novetats que hi ha hagut enguany és que els pernils que es regalen –un per a cada categoria d’home i dona- se’ls podien endur els primer corredors que se’n veiessin en cor al travessar la línia de control de Lloret de Mar. El primer en acceptar el repte de carregar els 8 kg que pesava en els 11 km que el separaven fins a Blanes ha estat l’atleta Jorge Gutiérrez.

Una prova consolidada

La IV Trail Costa Brava ha significat aquest 2017 la prova fefaent de la seva consolidació, així com que es tracta d’una de les més apreciades pels corredors de fons. No tan sols perquè les inscripcions s’han exhaurit enguany encara més ràpidament que en les tres anteriors edicions, sinó també per les valoracions que en fan els propis atletes.

Com és habitual, el tret de sortida de la cursa s’ha fet a les 9 del matí des de Tossa de Mar. Enguany s’ha encarregat de donar-lo l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, qui dues hores més tard, acompanyat del regidor d’Esports, Joel Comas, s’ha situat a la línia d’arribada per anar donant la benvinguda als primers corredors. En relació al recorregut de les tres primeres edicions s’ha introduït un canvi necessari, ja que a Santa Clotilde i Cala Boadella s’hi està rodant un anunci publicitari. Per això els corredors han seguit en línia recta per la carretera.

Entre Tossa i Blanes s’han situat diversos avituallaments líquids i sòlids, i quan finalment s’ha arribat a Blanes hi hagut un complet servei d’entrepans, begudes i altres complements com ara fruits secs, fruits i fins i tot gominoles galetes salades i cervesa. Es tractava de recuperar forces i poder gaudir d’un entreteniment gastronòmic més que merescut.

Aquesta ha estat la quarta prova inclosa al calendari Blanes X Runners 2017, que continuarà el proper 24 de juny amb la V Escalada a Sant Joan. Aquesta cursa consisteix en pujar d’una tirada els 666 esgraons que separen aquest promontori blanenc de la línia arran de mar.

Fotos: Ajuntament de Blanes