Rodolfo del Hoyo s’emporta el «Premi Recull» de narrativa amb l’obra «Llegir al metro»

D’esquerra a dreta Jordi Llavina, Rodolfo del Hoyo, Lucia Pietrelli, Jordi Portals i J. Víctor Gay

L’escriptor de Santa Coloma de Gramenet Rodolfo del Hoyo s’ha endut el premi Joaquim Ruyra de narrativa amb l’obra «Llegir al metro» en la 48ena edició dels Premis Literaris Recull que s’han entregat aquest diumenge a Blanes (Selva).

Del Hoyo es presentava al premi per tercera vegada i ara inscriu el seu nom al costat d’altres guanyadors d’aquest guardó com Montserrat Roig, Carme Riera, Jaume Cabré, Sílvia Soler o Maria Mercè Roca.

L’obra guanyadora és un recull de relats breus, amb personatges que s’entrecreuen. El nexe d’unió de les diverses històries són les persones que caminen cap a si mateixes. A partir de situacions traumàtiques –accident, malaltia, trencament familiar…– s’enfronten al que es pensaven que eren.

El Premi Benet Ribas de poesia se l’ha emportat la italiana Lucia Pietrelli per «Esquelet», mentre que el Premi Josep Ametller de teatre ha estat per al barceloní Jordi Portals amb l’obra «Nebraska». L’obra de Jordi Llavina anomenada «L’home que encara fa servir barret» dedicada a l’escriptor Joan Rendé ha aconseguit el premi retrat literari Rafael Cornellà i el premi Salvador Reynaldos ha anat a parar a J. Victor Gay amb l’obra «Girona i Ruyra, un gran silenci».

Notícia relacionada: «Rafael del Hoyo guanya el premi Joaquim Ruyra de narrativa», a www.ara.cat.