Blanes serà la capital de l’esport adaptat aquest cap de setmana

  • D’esquerra a dreta: Joaquin Albano, president del Club Tennis Blanes Joan Lluís Monteys, vicepresident Federació Catalana d’Esports ACELL Ma Dolors Oms, presidenta Fundació Privada Aspronis Xavier Oms, president Club Esportiu El Vilar- Aspronis Xavier Marcos, regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes Manel Algeciras, cap Departament d’Esports ACELL Carles Ramos, gerent Club de Vela Blanes

    Els Campionats de Catalunya Special Olympics de Bàsquet, Tennis i Vela aplegaran més de 500 esportistes, i es disputaran a la Ciutat Esportiva, així com al Club de Vela Blanes i al C. Tennis Blanes
  • Blanes acollirà aquest diumenge 11 de març de 2012 més de mig miler d’esportistes de Special Olympics Catalunya, ja que serà la seu dels Campionats de Catalunya de Bàsquet, Tennis i Vela.

Aquests esdeveniments esportius són possibles gràcies a la forta implicació de la ciutat amb el moviment Special Olympics Catalunya i amb la Federació Acell.  Dins d’aquestes línies de treball local, els darrers dies el Club Tennis Blanes i la Fundació Privada El Vilar d’Aspronis van signar un conveni pels propers tres anys perquè les persones amb discapacitat intel.lectual puguin jugar a tennis. A més, el Club de Vela Blanes i el Club Esportiu El Vilar també han renovat el seu conveni perquè els esportistes de Special Olympics Catalunya puguin dur a terme activitats de vela.

La celebració dels Campionats de Catalunya refermen la relació entre el moviment internacional i Blanes per fer de l’esport una eina d’integració social.

Els llocs de celebració previstos son:

    Ciutat Esportiva: XXI Campionat de Catalunya Bàsquet
    Club Tennis Blanes: VIII Campionat de Catalunya de Tennis
    Club de Vela Blanes: VI Campionat de Catalunya de Vela

Les categories de participació es reparteixen per edats de 8 a 15 anys; de 16 a 21 anys i de 22 anys endavant. A les proves d’equip es faran grups masculins, femenins i mixtes.

També es realitzaran un grup de proves adaptades, com llançament des de zones, velocitat de passada i conducció, pel bàsquet; i joc amb raqueta, cops de precisió i llançament de precisió, per tennis.

Aquest any a la competició de vela només hi haurà el Nivell 1. A la reglamentació hi ha tres nivells de participació:

Nivell 1. Equip unificat: L’esportista amb discapacitat serà responsable de l’orientació de la vela.

Nivell 2. Equip unificat. L’esportista amb discapacitat controlarà el timó, com a mínim durant el 50% de la cursa.

Nivell 3. Equip Special. Tota la tripulació estarà formada per esportistes amb discapacitat

Les activitats es duran a terme de 10 a 18 hores, i l’assistència és oberta a tothom que vulgui.