Blanes se solidaritza amb el dol per les víctimes de l’atemptat de Londres

Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes s’ha sumat avui dijous als actes i senyal de condol que s’estan mostrant arreu del món per solidaritzar-se amb el dolor que s’està patint a Londres per l’atemptat comès aquest passat dimecres en el pont de Wensminster.

A les 12 del migdia, diverses persones s’han concentrat davant l’edifici consistorial i han mantingut un minut de silenci, trencat tan sols pels aplaudiments espontanis amb què ha finalitzat l’acte simbòlic.

La concentració silenciosa l’han encapçalat l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat de regidors i treballadors de l’Ajuntament de Blanes. Igualment, també han participat representants de la Policia Local de Blanes, entre ells el seu inspector en cap, Joan Garcia. D’altra banda, les banderes que hi ha a la façana principal del consistori també onejaran a mig pal fins dissabte en senyal de dol.

La convocatòria s’ha fet des de l’Ajuntament de Blanes en seguiment a la crida feta des de dues entitats municipalistes: la Federació de Municipis de Catalunya i l’Associació Catalana de Municipis (FMC i ACN). Tanmateix, des de la presidència del govern de l’estat espanyol també s’ha fet arribar un comunicat als ajuntaments determinant aquests dos mateixos extrems: la convocatòria del minut de silencio avui dijous a les 12 del migdia i que les banderes onegin a mig pal fins les 9 del matí de dissabte vinent.

L’atemptat terrorista comès aquest passat dimecres a Westminster va provocar la mort de quatre persones, així com uns 40 ferits, 7 dels quals estarien encara en estat crític. Paral·lelament, la unitat antiterrorista d’Scotland Yard ha confirmar la detenció de set persones en sis domicilis diferents de Birmingham presumptament vinculades amb l’atemptat de la capital britànica.