L’Ajuntament de Blanes sanciona dos càmpings per infracció urbanística i obliga a restituir l’espai alterat

El ple extraordinari celebrat ahir per l’Ajuntament de Blanes ha aprovat amb la unanimitat de totes les forces polítiques els dos punts que van quedar sobre la taula en la sessió ordinària del passat 23 de febrer.

Es tracta de sengles sancions imposades a dos càmpings del municipi per una infracció urbanística greu, consistent en l’ampliació de les respectives instal·lacions sense la corresponent llicència.

D’una banda, s’ha sancionat amb 20.604’05 € al càmping El Pinar, i de l’altra amb 1.500.000 € al càmping Bella Terra. La raó perquè hi hagi tanta diferència en la quantia de les dues multes rau en què mentre el primer establiment ja ha restablert la realitat que va alterar amb l’ampliació efectuada en sòl agrícola de protecció, i ja ha abonat la corresponent sanció, el segon encara no ho ha fet.

Càmping Bella Terra / Blanesaldia.com

Decret d’alcaldia per restaurar la realitat alterada

La sessió plenària d’aquest dilluns també ha aprovat un altre tema inclòs a l’ordre del dia. De fet ha estat la primera qüestió de debat que s’ha tractat: continuar la tramitació dels expedients de restauració de les ampliacions que han fet els càmpings Bella Terra i Blanc d’Eivissa. Val a dir que l’Ajuntament de Blanes no ha dictaminat cap sanció contra aquest darrer establiment perquè l’expedient encara està en curs.

A diferència dels dos punts on ha prosperat l’aplicació de les respectives sancions, aquest altre no ha comptat amb la unanimitat de tots els grups, i ha tingut 17 vots a favor: PSC, ICV-EUiA, PDeCAT, ERC, Batega per Blanes i CUP. Per la seva banda, Ciutadans i PP, sumant 3 vots, han votat en contra.

Càmping Blanc d’Eivissa / Blanesaldia.com

Per donar compliment a l’acord, aquesta mateixa setmana s’emetrà un decret d’alcaldia perquè continuï la tramitació dels expedients, obligant als propietaris dels càmpings Bella Terra i Blanc d’Eivissa el cessament de l’ús de les instal·lacions aixecades en espais no admesos en el planejament urbanístic actual. Això no implica que hagin de tancar l’activitat, però sí que immobilitza bona part de les mateixes.

Dues convocatòries consecutives del ple extraordinari

Inicialment el ple extraordinari que ha tingut lloc avui dilluns dia 6 s’havia convocat pel passat dijous, 2 de març. Així va quedar estipulat en la sessió plenària del 23 de febrer, quan les dues sancions contra sengles càmpings van quedar sobre la taula per decisió de l’alcalde, a proposta del PDeCAT. Llavors també es va avançar que, per intentar arribar a un consens, se celebraria una Junta de Portaveus.

La reunió, celebrada el passat dimarts 28 de febrer, va acordar incloure un nou punt en la sessió extraordinària: la restitució de l’espai físic alterat durant aquests anys per l’activitat de càmping. Arran de la inclusió d’aquest nou tema, calia un nou dictamen en Comissió Informativa, una sessió que es va celebrar dijous passat, el dia en què inicialment s’hauria d’haver fet la sessió plenària extraordinària.