El muntatge i desmuntatge de les carrosses de Carnaval d’entitats de Blanes es farà en una nau de Nylstar

Ajuntament de Blanes

Aquest matí l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, i el president de l’empresa Nylstar, Alfons Cirera, han signat un conveni de col·laboració que estableix que l’empresa cedeix una de les nau de les instal·lacions perquè les entitats del municipi puguin muntar-hi les carrosses que participaran a la Rua del Carnestoltes 2017, que tindrà lloc a Blanes el diumenge 26 de febrer.

Per confeccionar les carrosses que participen en la tradicional rua festiva, les entitats necessiten poder disposar d’un espai adequat, generalment garatges, magatzems o construccions grans que puguin encabir aquests festius vehicles de grans dimensions. Si a més a més es pot disposar de fluid elèctric, la necessitat ja es pot considerar perfectament coberta.

Tant l’alcalde com el president de Nylstar s’han mostrat avui al matí molt satisfets d’haver pogut arribar a aquest acord, avançant la possibilitat que sigui l’inici de futures col·laboracions, després que aquesta primera és en matèria d’activitats lúdiques i culturals.

El conveni estableix que la cessió de la nau finalitzarà el 17 de març d’aquest any, i que s’utilitzarà únicament per al muntatge i desmuntatge de les carrosses que participin a la rua de carnaval.

Ajuntament de Blanes

L’espai que s’ha cedit, d’uns 200 m2, és conegut com l’antic Economat, i està situat a l’interior de les instal·lacions de la factoria. Es tracta d’una nau industrial diàfana, amb llum interior i exterior, i el conveni estableix que els consums de llum derivats de la utilització del local aniran a càrrec de Nylstar.

Dues entitats de Blanes ja han començat els treballs de muntatge de les carrosses que lluiran a les rues de carnaval on participaran. Es tracta de la Colla Que Vingui Qui Vulgui i l’Esbart Joaquim Ruyra. Totes dues s’han mostrat també molt satisfetes d’haver pogut disposar d’aquest emplaçament, on poden treballar en condicions i amb prou comoditat.