Unes 300 persones participaran avui a Blanes a la Cavalcada de Reis

Quim Llorens

A Blanes tot està a punt perquè aquest dijous 5 de gener, la vigília del Dia de Reis, l’arribada de ses majestats amb totes les activitats que això comporta, sigui aquest any més lluïda que mai. La màgia que acompanya aquest esdeveniment s’encetarà a les 5 de la tarda, quan arribin en vaixell i desembarquin a la platgeta del costat del port.

A l’esplanada del port s’haurà alçat un escenari on Melcior, Gaspar i Baltasar seran rebuts per l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, acompanyat dels regidors i regidores de l’Ajuntament. Després de donar-los la benvinguda, ses majestats seuran als seus respectius trons i rebran les cartes que els lliuraran en pròpia mà tots els nens i nenes que vulguin.

Així serà fins les 7 de la tarda, quan començarà la Cavalcada de Reis, un espectacle de llum, música i color que aquest 2017 hi ha el propòsit que sigui encara més vistós que en anteriors edicions. Per això, s’ha augmentat el pressupost, que és de 33.000 euros.

L’augment de la partida, uns 8.000 eiuros, s’ha destinat a incloure més elements d’animació en directe, i a reformar el vestuari de les comitives reials que els acompanyen dalt de les carrosses.

Un gos de peluix gegantí, malabars i altres atractius

Una de les novetats més vistoses, que té a veure amb la incorporació d’animació en directe, serà en Lilo, un espectacular gos de peluix articulat de 2,50 metres d’alçada que desfilarà entre el total de 37 elements amb què comptarà la rua. També hi haurà dos cavallers muntats en cavalls de cartró, xanquers que aniran animant la cavalcada llençant confetti, i malabaristes amb efectes de llum.

Quim Llorens

La música que es tocarà en directe anirà a càrrec de la Banda Musical i Mossèn Joan Batlle, així com de la Banda del Col·legi Santa Maria. Els tres ingredients més esperats de la cavalcada seran les carrosses dels reis, així com la que transporta els regals, una altra amb peces de Lego, la del Carter Reial i, tancant la comitiva, la dels nens entremaliats que animen amb música, efectes de llum, foc i gresca, els integrants de la Colla de Diables Sa Forcanera.

En total, la comitiva de la Cavalcada de Reis 2017 la formaran 300 persones. Organitzada per l’Àrea de Cultura i Festes de l’Ajuntament, la participació del teixit associatiu de Blanes serà clau de nou. A més, es repartirà prop d’una tona de caramels sense gluten.

El recorregut no ha variat respecte anteriors edicions, amb prop d’un quilòmetre i mig d’allargada. D’aquesta manera, a les 7 en punt la comitiva enfilarà des del port resseguint el Passeig de la Mestrança, Passeig Pau Casals i part del Passeig Cortils i Vieta. Des d’aquí, pujaran Carrer Ample a munt, giraran per la Plaça Solidaritat, baixaran per la Rambla Joaquim Ruyra i tombaran pel Carrer Doctor Xavier Brunet.