Creu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa reparteix més d’un miler de joguines

Ajuntament de Blanes

La seu de l’Assemblea de Creu Roja de Blanes-Lloret-Tossa ha registrat avui al matí l’habitual bullici d’activitat que sol haver-hi coincidint amb els primers dies de l’any. Els voluntaris han fet d’ajudants avançats de Ses Majestats els Reis d’Orient acabant de repartir els lots que corresponen a la campanya de joguines 2016-2017.

En total, s’hauran lliurat entre les tres poblacions de la Selva Litoral 1.119 joguines repartides en els diferents lots per a les famílies. S’han repartit joguines i regals per a 373 nens i nenes de Blanes, Lloret i Tossa, sumant els llistats que han fet arribar les famílies dels tres municipis a través dels respectius Serveis Socials, que són els qui ho fan arribar a la ONG.

Ajuntament de Blanes

Pel que fa estrictament a Blanes, s’han repartit lots per a 148 famílies que sumaven un total de 238 nens i nenes amb edats compreses entre els 0 i els 12 anys. Divendres passat, coincidint amb el 30 de desembre, es van fer arribar els lots pels infants de Tossa i ahir dilluns pels que ho havien demanat a Lloret de Mar. Cada lot conté un mínim de tres joguines, a les quals s’hi afegeix un conte o material escolar, en funció de les edats.

Tot el material que s’ha repartit ha complert amb quatre característiques fonamentals: era nou, educatiu, no bèl·lic i no sexista. Perquè tota la mainada sense excepcions pugui gaudir de la màgia dels Reis d’Orient i no es quedi sense els primers regals de l’any, durant les darreres setmanes els voluntaris i voluntàries de Creu Roja Joventut s’han dedicat a confeccionar les bosses personalitzades per a la canalla després de comprovar les seves edats als llistats de cada família.

Balanç positiu

Des de Creu Roja Joventut de Blanes-Lloret-Tossa s’ha fet un balanç positiu del resultat de la Campanya de Joguines 2016-2017 que ha finalitzat aquest dimarts. Hi ha hagut menys donacions de material, però en canvi s’han pogut recollir molts més donatius en metàl·lic, que s’han destinat a comprar les joguines als diferents establiments especialitzats.

Els diners han provingut de donacions, però també de les diferents activitats organitzades per Creu Roja, així com en d’altres on ha participat amb l’objectiu de recollir fons econòmics. Així, hi ha des dels concerts d’estiu de la Festa Major, el festival de música Ensorra’t, fins a la Nit de Monòlegs Solidaris que es va fer el 2 de desembre al Teatre de Blanes.