Dues persones intoxicades per fum en l’incendi d’un habitatge a Blanes aquesta matinada

Ajuntament de Blanes

Un total d’11 dotacions de diversos cossos d’emergència i seguretat han intervingut aquesta matinada de dilluns en l’extinció i control d’un foc que s’ha produït en un pis del barri d’Els Olivers de Blanes, entre Els Pins i La Plantera. A conseqüència de l’incendi s’han hagut d’atendre dues persones afectades per la inhalació de fum.

Es tracta del veí del pis on s’ha produït el sinistre, a qui s’ha hagut de traslladar a la cambra hiperbàrica de l’Hospital de Palamós per tractar-lo de la intoxicació que ha patit al haver inhalat monòxid de carboni. Després d’haver-lo tractat, aquest matí ja ha estat donat d’alta. Per la seva banda, l’altra víctima a qui també s’ha hagut de tractar és dels policies que estava intervenint en les tasques d’extinció i control.

L’avís s’ha rebut a través d’una trucada al telèfon d’emergències 112 quan eren les 3’32 d’aquesta matinada de dilluns. Immediatament, s’ha activat el protocol i han arribat en primer lloc sengles patrulles de la Policia Local de Blanes i dels Mossos d’Esquadra, que han iniciat les primeres tasques, evacuant preventivament la resta de veïns del replà on està situat el pis sinistrat.

Ajuntament de Blanes

Posteriorment, han arribat les dotacions dels Bombers de la Generalitat i ambulàncies del SEM, que han procedit a atendre primer el veí afectat per la inhalació de fum, i posteriorment el policia que també ha patit aquesta mateixa afectació, a qui no ha estat necessari traslladar per ser atès en centre hospitalari. Paral·lelament, els bombers han continuat amb les tasques d’extinció i control del foc.

Tot apunta que l’incendi s’ha produït quan l’inquilí del pis s’ha adormit mentre tenia alguna cosa cuinant-se, i s’ha despertat de sobte quan ha sentit el foc. A causa del sinistre, la cuina ha quedat molt malmesa, i la resta del pis ha patit les conseqüències del fum, que també ha afectat una petita part del sostre del replà i la porta d’accés al pis.

L’emergència s’ha donat per tancada a les 4’40 h de la matinada, de manera que els veïns desallotjats han pogut tornar als seus respectius domicilis. Les 11 dotacions que han intervingut corresponen als següents cossos d’emergència i seguretat: 4 dels Bombers de la Generalitat, 3 de la Policia Local de Blanes, 2 dels Mossos d’Esquadra i 2 ambulàncies del SEM