L’Agrupament Escolta de Blanes organitza diumenge la 5a Cursa Popular i 4a Canicross per a la Marató de TV3

Ajuntament de Blanes

El CAU, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa de Blanes, organitza un any més una activitat multitudinària per contribuir a recaptar diners per a La Marató de TV3, que aquest 2016 està dedicada a l’ictus, així com a les lesions i cerebrals traumàtiques.

L’entitat està especialment sensibilitzada amb aquest tipus d’esdeveniments i accions solidàries, ja que donen sentit al caire educatiu i social que la caracteritzen.

La proposta consisteix en participar en una Canicross i Cursa Popular que tindrà lloc el proper diumenge 18 de desembre, coincidint amb el mateix dia en que s’emet el programa televisiu solidari. Està oberta a la participació de gent de totes les edats, i consisteix en un recorregut de 8 Kilòmetres a peu pla perquè es pugui fer caminant o corrent, en funció de les ganes i les condicions físiques. Cada any s’ha comptat amb una nodrida presència: l’any passat van haver 317 participants, i en l’anterior edició del 2014 ho van fer 380 sumant humans i cans.

Novetats: endarreriment de l’hora de sortida i major atenció als gossos

Una de les principals novetats de l’experiència d’enguany respecte anteriors edicions –és la 5a Cursa Popular i la 4a Canicross- és que s’ha endarrerit el moment d’inici. Així, aquesta vegada el tret de sortida es donarà a les 11 del matí, una hora més tard. D’aquesta manera, des de CAU volen donar l’oportunitat a tothom qui tingui ganes de participar-hi, però en canvi no li agradi matinar els diumenges.

Com sol passar en aquest tipus d’esdeveniments, a cavall entre l’esport i la festa, la cursa popular aplega habitualment grups d’amics, famílies senceres –cotxets inclosos- i fins i tot una altra opció que dóna nom a l’activitat. Es tracta de participar acompanyat del gos, d’aquí el nom de Canicross, podent-ho fer pel mateix preu d’inscripció de 6 €, sense haver de pagar cap cost addicional.

Precisament una altra de les novetats està relacionada amb els acompanyants canins ja que, amb l’objectiu de conscienciar als seus amos sobre la necessitat que estiguin ben atesos, enguany se serà més estricte per inscriure’ls. Així, en cas que es vulgui participar acompanyat d’un gos caldrà que tingui el xip implantat i donar el número que ho demostra, així com que estigui al corrent de les vacunes reglamentàries: l’antiràbica i la polivalent (per parvovirosis, lepttospirosis, moquillo caní i hepatitis canina).

Ajuntament de Blanes

Per això, abans de començar la cursa hauran de passar un control on també es verificarà que el ca està en les condicions físiques adequades per poder afrontar l’esforç de cobrir els 8 Kilòmetres de recorregut. S’admetrà tot tipus de races de gossos, sempre i quan estiguin en bona forma física i superin el control veterinari obligatori a càrrec d’especialistes veterinaris. D’altra banda, no s’admetrà la participació de gossos manifestament perillosos, no perquè es tracti de races qualificades com a tal, sinó perquè aquell animal en concret ho sigui. Igualment, també es demana que aquells gossos que són conflictius, encara que no siguin de raça perillosa, portin morrió o bé facin la sortida en darrer lloc del gruix de corredors per evitar reaccions estranyes davant d’altres gossos.

Inscripcions, Recorregut i Col·laboradors de l’activitat

Al haver endarrerit l’hora de sortida de la cursa, les inscripcions in situ, que es faran al mateix Passeig de Mar diumenge, començaran a partir de les 10 del matí al preu de 6 €, tant si es fa acompanyat d’un gos com si no. Tota la recaptació es destinarà íntegrament a La Marató de TV3. A canvi, es rebrà el corresponent dorsal numerat, tant per als humans com pels animals, es disposarà d’avituallament durant la cursa, i al seu terme es recuperaran forces, principalment amb un entrepà de botifarra a la brasa, aigua i altres al·licients.

Les inscripcions anticipades també es poden fer durant aquests dies en tres establiments: Papereria de Can Bitlloch i Mateu Motor de Blanes, així com Botiga La Janina, a Lloret de Mar. La sortida i arribada es farà des del Passeig de Mar, a l’alçada del Carrer Ample, a les 11 del matí. El recorregut seguirà per la Plaça Solidaritat, Rambla Joaquim Ruyra, Carrer Antiga, i Carrer S’Auguer fins arribar als camins laterals de la Tordera. De tornada es seguirà pel Passeig de S’Abanell i Passeig de la Marina fins arribar al punt de sortida.

Per a l’organització de la Canicross i Cursa Popular, l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa ha comptat amb la col·laboració de l’Ajuntament de Blanes, Creu Roja Blanes-Lloret-Tossa, Consell Comarcal de la Selva, Carnisseria Can Queldra, Carnisseria i Xarcuteria Can Burguet, Papereria Bitlloch, Can Borràs, Botiga Janina, Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu, Hospital Clínic Veterinari Cinos, Forn de Pa Can Gironès, Mateu Motor i Cooperativa de la Conca de la Tordera.