Recaptació de 2.300 € Blanes mitjançant la celebració de dos espectacles solidaris

La proximitat de les festes de Nadal sol comportar que s’organitzin un gran nombre d’activitats solidàries a benefici d’entitats socials. Potser un dels màxims exponents arreu de Catalunya és la Marató de TV3, ja que amb motiu d’aquest programa solidari són moltes les entitats d’arreu del territori que s’hi impliquen des de fa 25 anys.

Ara bé, a Blanes ja fa uns quants anys que també s’organitzen esdeveniments que també tenen com a finalitat ajudar ONGs que fan una tasca social. Aquest passat cap de setmana hi ha hagut dues entitats artístiques que han protagonitzat sengles actuacions benèfiques amb un denominador comú; estant formades principalment per gent gran, que col·laboren activament en causes solidàries.

En total, les aportacions que s’han lliurat sumen 2.300 €: 1.000 € per a Càritas Interparroquial, i uns altres 1.300 € s’han entregat a Mifas, Minusvàlids Físics Associats de la Selva. Val a dir que un altre denominador comú de les dues actuacions va ser que es van allotjar alTeatre de Blanes, ple de gom a gom.

Espectacle Esclat de Nadal, a càrrec del Grup Miratge

Cronològicament, els primers en actuar al Teatre van ser els membres del Grup Miratge, que pertany a l’Associació d’Ardaleños y Amigos de Ardales, dirigit per Dolors Moreno. Van actuar divendres a la tarda-vespre, oferint teatre, poesia i musicals. Format fa tres anys, el grup va presentar l’espectacle titulat L’Esclat del Nadal, comptant per primera vegada en aquesta representació amb la participació d’un grup infantil.

L’objectiu de l’actuació va ser que el públic assistent passés una estona entretinguda amb continguts de reminiscències nadalenques en les seves dues parts. Durant unes dues hores, van anar sonant coneguts temes de tots els temps, com ara L’aire és ple d’amor, Vivo por ella, Simply The Best, Endless Love, La Luna, Imagine o bé Cantando Bajo la Lluvia. Tampoc no van faltar les nadales, com ara Happy Christmas, El Rabadà, o The Little Drummer Boy.

Records per a tu, l’espectacle del grup Nabac

L’endemà dissabte, els van rellevar dalt l’escenari els veterans membres del grup Nabac (Nova Associació Blanenca d’Art i Cultura), que presentava l’espectacle Records per a tu. Dirigits per Neus Bovet, les seves actuacions també es basen en posar-se en la pell de coneguts cantants i grups musicals de tota la vida per fer passar una estona entretinguda al públic assistent, alhora que donen sortida a les seves inquietuds artístiques.

Al llarg de prop de dues hores, els membres de Nabac van emular diversos artistes acompanyats d’un vestuari, coreografia i atrezzo adequats per aconseguir que el públic gaudeixi de manera còmplice, en un seguit d’intervencions que esdevenen en homenatge. Especialment aplaudit va ser el poupourri de temes de bandes sonores que va tancar la primera part de l’espectacle, amb immortals cançons de films com ara Singin’ In The Rain, Cabaret, Mary Poppins, Can Can o bé la coneguda If I Were a Rich Man de El Violinista en el Tejado.

Fotos: Ajuntament de Blanes