El grup blanenc lletraminúscula dedicarà el seu espectacle de tardor a Josep Pla

Aitor Roger

Aitor Roger

lletraminúscula presentarà el proper 30 de novembre l’espectacle Llegir Pla. L’acte se celebrarà al Teatre de Blanes i serà una retrospectiva de l’obra de Pla a partir d’un guió d’Elisa Sola.

El grup blanenc lletraminúscula ha engegat un nou projecte al voltant de la figura de Josep Pla. Si el darrer acte fou la lectura de fragments del poeta nord-americà Walt Withman, la nova proposta se centra en l’escriptor i periodista català Josep Pla. L’acte Llegir Pla consta d’una lectura d’un guió original d’Elisa Sola a partir de fragments de Pla i d’altres escriptors que han escrit sobre l’autor de l’Empordà petit.

La proposta d’aquesta tardor tracta sobre Josep Pla, home complex, coneixedor de la Costa Brava i de Blanes. Serà el proper 30 de novembre, a un quart de 9 del vespre, el Teatre de Blanes.

Aitor Roger

Aitor Roger

El text és un recull d’episodis i narracions que Pla escriu sobre si mateix, el seu entorn o la vida. Hi haurà una veu narradora (Elisa Sola, la guionista del text) i el text serà interpretat per quatre lectores: Isabel Brunet, Assumpta Duñó, Esther Leblanc i Alexia Roura. La direcció escènica anirà a càrrec d’Aitor Roger i la direcció d’art serà de Pere Box.

lletraminúscula és una agrupació de blanencs, impulsada pels escriptors Joan Adell i Ramon Freixenet, que organitza amb la col·laboració de creadors de diferents disciplines, propostes per redescobrir o interpretar grans artistes. També es treballa per la difusió d’obres i creacions d’escriptors locals i la filosofia de lletraminúscula està basada en actes de participació ciutadana.