Mil·lenari de la troballa de la imatge de la Marededéu del Vilar de Blanes

Marededéu del Vilar /Foto: JFG

El proper divendres dia 13 a les 20:30 hores es farà al Centre Catòlic de Blanes la presentació dels actes programat per commemorar el mil·lenari de la troballa de la imatge de la Marededéu del Vilar de Blanes, que es desenvoluparan al llarg de tot l’any 2012. Anirà a càrrec d’Aitor Roger, historiador i membre de l’Obreria del Santuari del Vilar.

També hi intervindrà el pintor Jeroni Matas, que explicarà l’obra que ha realitzat per commemorar el mil·lenari i que es podrà adquirir aquest mateix dia. Se n’ha fet una edició de 500 exemplars numerats per l’artista. L’alcalde de Blanes, Josep Marigó, clourà l’acte.

 

Des de l’Obreria volen que sigui un any ple d’activitats. El calendari que ara es presenta està obert a noves propostes i a les idees que puguin tenir les entitats o particulars. Al mateix temps, el Mil·lenari servirà per enfortir els llaços amb altres ermites i santuaris marians veïns o posar en relleu la importància del Vilar en la història de Blanes i de la comarca.

Aquest Nadal l’Obreria del Santuari del Vilar ja va presentar una edició de 1000 ampolles de cava Extra Brut, elaborat per Caves Mont-Ferrant, l’elaborador de cava més antic en actiu de l’Estat. És un cava commemoratiu del mil·lenari amb una placa i etiqueta dissenyades per l’artista Serrano Bou, i que està tenint una bona acceptació.