Èxit esportiu de l’International Grand Prix Vila de Blanes

Ahir va finalitzar el International Grand Prix Vila de Blanes, organitzat pel Club Vela Blanes, que va començar el passat dia 2. Aquest any les regates s’han desenvolupat en molt bones condicions meteorològiques i de vent, la qual cosa ha fet pujar el nivell de la competició, en la que han participat 142 regatistes de 12 països diferents.

En total s’han disputat 33 proves (14 de 29er, 11 de 420 i 8 a Europa). Tobias Hemdorff va guanyar de la classe Europa; Martí Llena i Oriol Mahiques es van proclamar campions en classe 29er y Guillaume Piroleille i Valentin Sipan s’han imposat en 420.

La cerimònia de lliurament de premis va comptar amb la presència del president del Club de Vela Blanes, Amadeu Nualar, el regidor d’Esports de l’Ajuntament de Blanes, Xavier Marcos, el president de la Federació Catalana de Vela, Gerard Esteva, el delegat d’Esports de la Generalitat a Girona, Josep Pujols i el secretari espanyol de la classe Europe, Paco Llabrés. En el seu torn de parlaments, totes les autoritats han coincidit a remarcar l’èxit esportiu i organitzatiu de l’edició 2012 de l’International Grand Prix Vila de Blanes.

 

 

Tobias Hemdorff guanya el Gran Prix

El danès Tobias Hemdorff ha aconseguit alçar-se amb el trofeu del Gran Prix de Blanes, després d’una disputadíssima última jornada a les regates de la classe Europa. Ha desbancat, per un sol punt, al eivissenc Veith Nicklas, que es va posar líder en tercera jornada. El danès ha hagut de controlar i neutralitzar els atacs dels seus més immediats rivals. El regatista del Club de Vela Blanes, Albert Codinachs, ha tancat el Gran Prix guanyant l’última prova i a l’eivissenc Ivan Moreno, que avui ha cobert uns excel•lents parcials de 3 – 2.

El podi final, ha quedat primer Tobias Hemdorff, seguit dels eivissencs del CN Eivissa, Veith Nicklas, segon i Ivan Moreno, tercer.
En quarta posició ha quedat Albert Codinachs, del CV Blanes, essent cinquè classificat el regatista del RCN Dènia Juan Calvo. El francès Sylvian Notonier ha quedat sisè, seguit de Ascensión Roca, que la converteix en la guanyadora femenina en la classe Europe del Grand Prix.

Martí Llena i Oriol Mahiques, guanyadors en 29er

La parella Martí Llena / Oriol Mahiques (CN Garraf) s’han proclamat campions de 29er del Gran Prix de Blanes 2012. Han dominat amb claredat des del primer dia del Gran Prix, un llarg recorregut, amb 14 mànigues disputades i tres descarts, pel que han sumat 11 punts.

Els seus més immediats seguidors ha estat la parella suïssa formada per Victor Cases / Jeremy Bacheliu, que amb 27 punts han consolidat la seva segona posició per davant dels italians Raggio Ontavia / Davide Tonelli, que han sumat 31 punts amb els tres descarts, completant amb ells el podi. En una meritòria quarta posició s’han posicionat Nil Mas / Toti Llena (CN Garraf), que han desplaçat als suecs James Olsson / Gustav Kolby d’aquesta posició en la jornada d’avui, després dels magnífics resultats realitzats pels catalans en la jornada, amb dos segons i un cinquè, sumant en total 39 punts.

Pirolielle i Saping confirmen el lideratge i guanyen en 420

La lluita pel lideratge en 420 al final s’ha resolt a favor de la parella Guillaume Pirolielle / Valentin Sapin, que s’han proclamat vencedors malgrat la pressió dels seus més immediats rivals. Han guanyat el trofeu sumant 11 punts en les 11 proves disputades al llarg del trofeu. Les seves companyes d’equip Jennifer Poret / Lais Chev han acabat segones amb 15 punts. L’hi han posat difícil als guanyadors fins a l’últim moment, pressionant en tot moment al llarg de la prova d’avui. Però l’empat de punts en els dos mànigues disputades avui, han fet que les coses quedessin tal com es va configurar ahir la classificació general. Pirolielle / Sipan, han guanyat la primera mànega d’avui, cosa que els assegurava la victòria al Grand Prix i l’han rematat amb un segon en l’última prova.

La competitivitat de Jennifer i Lais ha arribat fins al final, ja que han sumat avui els mateixos punts que els seus rivals masculins, recollint avui una segona plaça i obtenint el bon gust de boca, en guanyar l’última prova del trofeu.
El podi ha quedat completat amb la parella Thomas Ponthieu / Valentino di Salva, una mica més endarrerits en la lluita dels dos primers, comptabilitzant un total de 33 punts, després d’eliminar els dos descarts de les 11 proves.