L’incendi forestal de Blanes ha cremat 27 hectàrees d’arbrat

Bombers de la Generalitat

Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat, després de donar per estabilitzat l’incendi a les vuit del vespre d’ahir, han treballat aquesta nit per controlar l’incendi forestal de Blanes, que va començar ahir al migdia a un torrent de la zona de Cal Sabater.

Durant la nit han realitzat tasques d’extinció 27 dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat: 17 camions d’aigua, 8 vehicles lleugers, un punt de trànsit i una ambulància. També hi haurà permanentment una dotació del Grup d’Emergències Mèdiques dels Bombers.

Els mitjans aeris es van retirar amb l’arribada de l’ocàs i els avions amfibis vinguts des de Saragossa, que s’havien retirat anteriorment, ja no tornaran al servei. La maquinària pesada, que ha treballat exclusivament al flanc dret, també s’ha retirat i no es preveu que treballi avui a l’incendi.

Bombers de la Generalitat

Bombers de la Generalitat

Aquest matí s’incorporaran al dispositiu dels bombers 6 mitjans aeris (2 avions de vigilància i atac, 3 helicòpters bombarders i 1 helicòpter de comandament).

Finalment han estat quatre els Bombers atesos pel Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM). Un quart bomber ha rebut un cop a l’esquena i s’ha traslladat a l’Hospital de Blanes per valorar-ne l’estat.

Segons les darreres dades dels Agents Rurals, l’incendi ha afectat un total de 27 hectàrees, el 98,5% d’arbrat i la resta de matollar, pastures i conreus, tot dins del municipi de Blanes.