Totes les persones evacuades preventivament per l’incendi forestal de Blanes ja poden retornar

Imatge del perímetre del l'incendi, queha està controlat / Bmbers de la Generalitat

Imatge del perímetre de l’incendi, que ja està controlat / Bombers de la Generalitat

La bona evolució de l’incendi forestal de Blanes, ha permès que els comandaments dels Bombers de la Generalitat permetin ja el retorn de totes les persones que havien estat evacuades per l’incendi.

Segons la Direcció General de Protecció Civil, el balanç final de persones evacuades preventivament d’urbanitzacions i masos propers a la zona afectada pel foc ha estat de 310 en total, dels quals, unes 200 de Blanes, 30 de Lloret i 80 de Tordera.

L’ evolució favorable de l’incendi, després d’unes hores de feina molt intensa, permet també als Bombers de la Generalitat ser optimistes, quant a una propera estabilització de l’incendi forestal. En aquest sentit, el perímetre afectat pel foc no ha augmentat considerablement i es manté en un perímetre aproximat de 35-40 hectàrees, segons les estimacions del Cos de Bombers.

Imatge del centre de comandament, ubicat a la Ciutat Esportiva de Blanes / Bombers de la Generalitat

Imatge del Centre de Comandament, ubicat a la Ciutat Esportiva de Blanes / Bombers de la Generalitat

A hores d’ara, hi continuen treballant en les tasques d’extinció una cinquantena de dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat, recolzats per 15 mitjans aeris (5 helicòpters bombarders, 2 helicòpters de comandament, 6 avions de vigilància i atac i 2 avions amfibi del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente). D’altra banda, els Bombers de la Generalitat ja compten amb el suport de maquinària pesada, que s’ha incorporat a les tasques d’extinció.

Bombers de la Generalitat

Bombers de la Generalitat

Els Bombers de la Generalitat han habilitat un Centre de Comandament de Bombers a la Ciutat Esportiva de Blanes, des d’on s’està fent la coordinació operativa de l’incendi, amb representants d’altres cossos de seguretat que col·laboren en les tasques d’extinció, el Director Territorial d’Interior a Girona, Albert Ballesta, i l’alcalde de Blanes, Miquel Lupiáñez, entre d’altres.

En aquests moments hi ha a la zona 24 patrulles dels Mossos d’Esquadra, una ambulància preventiva i un cap territorial del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), efectius del cos d’Agents Rurals, de Creu Roja Catalunya i de la Policia Local, així com tècnics de Protecció civil de la zona i les ADF de Lloret, Hostalric, Santa Susanna, Riells, Cassà de la Selva, Sils i Vallalta., Llagostera, Argimon, i Cadiretes entre d’altres.

Segons informa Protecció Civil, segueix activa la prealerta del pla especial d’emergències per Incendis Forestals a Catalunya, Infocat, i s’ha activat l’alerta del Pla Municipal als municipis de Tordera i Lloret de Mar.

Tres bombers de la Generalitat que treballaven en les tasques d’extinció han estat atesos in situ a causa d’inhalació lleu per fum i cops de calor.