Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció de l’incendi forestal de Blanes

Bombers de la Generaitat

Bombers de la Generaitat

Una quarantena de dotacions terrestres continuen treballant per estabilitzar l’incendi que, des d’aquest migdia afecta una zona de vegetació forestal, propera a nuclis urbanitzats, a Blanes.

Entre els dispositiu dels Bombers de la Generalitat hi ha també les unitats del GRAF (Grup d’Actuacions Forestals) així com també del GEM (Grup d’Emergències Mèdiques). Fins al lloc hi ha desplaçats 13 mitjans aeris per donar suport a les tasques terrestres (6 avions de vigilància i atac, 5 helicòpters bombarders i 2 helicòpters de comandament i coordinació). A més, s’han activat 2 avions amfibi del Ministerio de Agricultura, Alimentación y Medio Ambiente, amb base a Saragossa.

Bombers de la Generalitat

Bombers de la Generalitat

L’incendi,  que ha estat conduït per la marinada en direcció nord, es troba a la zona del Turó del Vilar, i ha anat llançant focus secundaris més enllà del perímetre. En aquests moments, la zona més activa es concentra al cap i flanc dret de l’incendi.

Protecció Civil de la Generalitat ha informat que, com a mesura preventiva, i per l’afectació del fum a la zona, s’han desallotjat les urbanitzacions de les Planes, el Vilar i la Fauna.

Els veïns s’han desplaçat a cases d’amics i familiars. També s’ha desallotjat, de manera preventiva, la urbanització Sant Daniel, de Tordera, i un hotel de la urbanització Condado del Jaruco a Lloret de Mar. Per la seva banda, el municipi de Lloret de Mar activa el seu pla municipal en Alerta per proximitat de l’incendi al Turó del Vilar.

Bombers de la Generalitat

Bombers de la Generalitat

En aquests moments hi ha desplaçades 10 patrulles dels Mossos d’Esquadra, 1 ambulància del SEM (Sistema d’Emergències Mèdiques) amb caràcter preventiu, efectius del cos d’Agents Rurals i de la Policia Local, així com tècnics de Protecció civil de la zona. Des del Secretariat de Federacions i ADF de Catalunya informen que a lloc hi ha desplaçades també les agrupacions: ADF Lloret, ADF Hostalric, ADF Santa Susanna, ADF Riells, ADF Cassà de la Selva, ADF Sils, ADF Vallalta.

Segons les primeres valoracions dels Bombers de la Generalitat, l’incendi hauria afectat unes 30 hectàrees de vegetació.

A causa de l’incendi Protecció Civil ha emès la prealerta del pla especial d’emergències per Incendis Forestals a Catalunya, Infocat.