Festa de cloenda dels tallers del Casal Jove Morralla de Blanes

morralla_festa1Coincidint amb el final de curs, el Casal Jove Morralla de Blanes va sortir aquest passat divendres al carrer per compartir a l’aire lliure les diferents especialitats d’arts escèniques, expressió corporal, i altres modalitats que s’hi imparteixen.

Durant aquest curs s’han programat 10 tallers que han inclòs com a noves propostes dansa africana, acrobàcia, cinema, fimo i guitarra. Quatre dels 10 tallers que s’han impartit són d’expressió corporal, amb la qual cosa l’ús de la planta baixa del Morralla com espai s’ha continuat consolidant. 

Durant la festa de la tarda-vespre del passat divendres es va poder gaudir d’un tastet d’alguns dels tallers (mandales, fimo, circ, manga) per mostrar el treball realitzat, alhora que s’aprofitava per fer-ne difusió. Tot plegat, amenitzat amb les sessions de reggae i newRoots de Junglebwoy i DragZone. També va haver-hi una mostra dels tallers d’expressió corporal (teatre, dansa africana, dansa del ventre) i l’opotunitat de reposar forces i refrescar-se a la barra de bar on també es va servir sopar.

Els actors i actrius de l’Aula de Teatre, el Grup Relek, van oferir diversos monòlegs que van captivar al públic assistent per la seva professionalitat. Des que es va posar en marxa aquest taller, sota direcció de Laura Fosatti, han participat en diversos esdeveniments que s’han organitzat a la vila. 

morralla_festa2

Un dels més recents va ser l’acció dramàtica titulada Arrels, amb text de Valentí Hinarejos i direcció de Laura Fosatti, que girava a l’entorn de l’argument de La Piel Quemada: la immigració i la dura experiència que suposa per a una persona deixar-ho tot i marxar a un altre lloc. La representació va obrir l’acte commemoratiu del 6 de maig al Teatre de Blanes, coincidint amb els 50 anys de la pel·lícula La Piel Quemada, de Josep Maria Forn.

morralla_festa3Tornant a la festa d’ahir, capítol a banda també va merèixer l’espectacle de circ titulat Idiotes, que reflexionava sobre com l’era digital està provocant que les persones deixin de pensar i funcionin com autòmats. Darrera del taller de circ va arribar el torn de l’estrena del curtmetratge L’Interrogatori, fet pels alumnes de l’aula de cinema sota tutela d’Albert Arribas i dirigit per Carles Torrent.

Els participants del taller han realitzat el treball audiovisual des de la perspectiva professional. És a dir: s’han encarregat del càsting, producció, postproducció, guió, direcció, realització, etc. A banda del suport d’Albert Arribas, que els ha guiat en aquest apassionant viatge pel setè art, també han comptat amb la col·laboració de Waldo Produccions.

La festa de cloenda es va tancar amb música. Primer van actuar les morralleres Patry i Shani Lee amb l’espectacle Acustic Ribes, seguides pel grup El Cigarrito de Después, arribats des de Girona amb la seva rumba de carrer. El plat fort va ser l’actuació de l’Hora del Joglar, que van oferir una bona mostra de la seva música de fusió amb tocs de swing, reggae i cúmbia, transmetent l’optimisme i la il·lusió que també defineix el dia a dia del Casal de Joves Morralla de Blanes. 

Balanç d’un any d’activitats

Durant aquest curs les principals activitats extraordinàries han estat les Jam Sessions, que durant l’hivern són un punt de trobada per a la gent jove i músics de la zona. L’activitat, que s’ha fet en diverses ocasions, ha tingut una notable participació gràcies al clima que s’hi ha creat, així com també a l’excel·lent combinació entre gastronomia i música.

morralla_festa4

La multitudinària celebració de la festa del cinquè aniversari del Morralla durant el mes de març va atraure un gran nombre de joves i adolescents al reunir en un sol bolo el bo i millor de l’escena Trap Nacional. Un aspecte important del curs actual ha estat l’inici de les millores estructurals que s’estan fent a l’espai.

Durant aquest curs ja s’ha modificat la zona de la barra de bar, s’ha pintat la segona planta, el tancament del magatzem i el desmantellament de la rampa d’skate, que estava molt malmesa. Això últim ha fet guanyar un espai molt poc utilitzat els darrers anys.

Tallers del Morralla durant l’estiu

Quan arriba el juliol els tallers s’acaben o bé redueixen molt la seva activitat. Per això, Morralla proposa passar un estiu molt actiu amb cursos intensius, de pocs dies de duració, i a preus assequibles per a les joves butxaques. S’impartirà Dansa amb Marta Moran, Teatre amb Paula Fosatti, Aula de Manga amb Joana Lleonart (ACAB), Còctels amb Giulia Fussini (CapiCua) i un monogràfic de tècniques de Circ amb Miquel Roura i Sara Fanlo Bayo (Batibull i Cronopis).

De cara al proper curs s’està treballant per potenciar encara més els tallers que generen produccions pròpies a través de millores en els espais, ampliant material i apostant per la tasca del tallerista professional que els fa possibles. Després del cicle inicial d’arrencada, ja gaudeixen d’una maduresa que els fa mereixedors de ser tractats com a aules de treball. Això farà que a partir d’ara se’ls passi a conèixer com l’Aula de Circ, l’Aula de Manga, l’Aula de Cinema, etc.

Fotos: Ajuntament de Blanes