Blanes celebrarà dijous una nova edició de la revetlla de Sant Joan al Passeig de Mar

Foto: Aitor Roger

Foto: Aitor Roger

Aquests dies s’estan ultimant els preparatius perquè Blanes visqui dijous vinent la revetlla de Sant Joan, que inclourà activitats per complaure un ample ventall de gustos i edats. Per aconseguir-ho diverses entitats culturals, socials i juvenils del municipi han configurat una programació que s’encetarà a quarts de sis de la tarda i s’allargarà, fins a quarts de tres de la matinada.

Per segon any consecutiu, les dues entitats que han passat a portar el pes destacat de l’organització són l’Agrupament Escolta i Guia Pinya de Rosa i la Colla de Diables Sa Forcanera. També col·laboren o participen Acció Cultural Es Viver, la Colla Gegantera, Creu Roja Joventut, l’Esbart Joaquim Ruyra, la Fundació Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer, els Castellers de l’Alt Maresme –els Maduixots-, l’Ajuntament de Blanes i el Consell Comarcal de la Selva.

La revetlla s’emplaçarà, igual que tots aquests darrers anys, al Passeig de Mar, davant del Banc dels Músics. Allà és on a partir de quarts de sis de la tarda es podrà participar en les primeres activitats, adreçades principalment al públic infantil. Així, hi haurà una sessió de contes per a la canalla, com un avançament de la que es farà just l’endemà, festivitat de Sant Joan, organitzada per la Fundació Amics de Joan Petit-Nens amb Càncer.

Després dels contes, s’oferirà una xocolatada popular i es continuarà amb la possibilitat d’apuntar-se a dues menes d’activitats. Per un costat, un Taller de Castells amb la Colla dels Maduixots de l’Alt Maresme, i per l’altre un Taller de Ninots perquè la canalla s’entretingui a confeccionar aquests elements tradicionals que es llencen a la foguera.

Una de les novetats d’enguany serà el Concert d’Animació Infantil que s’ha programat perquè comenci a les set de la tarda, a càrrec de tot un entès en la matèria, l’animador infantil Carles Cuberes.

Gegants, diables, foguera, sopar popular, balls i música

A partir d’un de nou de la nit, quan el sol comenci la posta de sol, serà quan la revetlla tindrà ingredients d’arrel més tradicional. Així, serà el moment de l’actuació dels gegants i capgrossos de Blanes, que arribaran en cercavila escortant La Flama del Canigó.

Abans que aquesta flama serveixi per encendre la foguera del Passeig de Mar, els nens i nenes podran dipositar-hi els ninots confeccionats als tallers. Coincidint amb aquest moment culminant de la vetllada, Acció Cultural Es Viver s’encarregarà de perpetuar una tradició encetada fa uns quants anys: fer l’entrega de La Flameta a alguna entitat del municipi que s’hagi distingit i treballat per la cultura popular o per un bé per a Blanes durant aquest darrer any.

A quarts de 10 de la nit començarà el sopar popular que s’oferirà al mateix Passeig de Mar, seguit per Balls Tradicionals i una Cercavila protagonitzat pels Diables de Blanes, la Colla Sa Forcanera, que s’encarregarà d’atraure més públic al lloc on s’estarà fent la festa. Els dos darrers ingredients seran un concert amb els Dalton Bang a partir de 2/4 de 12, i una sessió de música amb els Tropical Riots PD’S.

Val a dir per últim que, per participar en el sopar popular, els tiquets de venda anticipada al preu de 7’50 € ja es poden comprar a la botiga Xamfrà, a la papereria de Can Bitlloch i al Bar Rafel. D’altra banda, si encara queden tiquets disponibles, el mateix dijous a la nit també se’n podran adquirir al preu de 8’50 €.