15 gossos abandonats poden haver trobat una nova llar en la 7a Desfilada Canina Solidària de Blanes

Desfilada_16aEls protagonistes de la 7a Desfilada Canina Solidària, que s’ha fet aquesta tarda al Banc del Músic del passeig de mar,  han estat els 45 gossos que buscaven una família d’adopció on anar a viure per deixar el Centre d’Acollida d’Animals de la Selva (CAAS), d’on provenen tots ells.

També ha estat cabdal la participació dels voluntaris i voluntàries que s’han desplaçat fins al centre situat a Tossa de Mar per dur els animals de companyia fins a Blanes.

Enguany hi ha hagut més voluntaris que en anteriors edicions, amb un total de 36 participants que han afegit el seu esforç a l’organització de l’esdeveniment, el Centre Clínic Veterinari Mireia Balliu, amb la col·laboració del Consell Comarcal de la Selva i el suport de l’Ajuntament de Blanes. Entre els gossos que s’han dut fins a Blanes, destacava la presència de quatre cadells procedents d’una mateixa camada, que de seguida han trobat quatre voluntàries per tenir cura d’ells.

En el recinte que s’ha habilitat per allotjar la desfilada s’hi ha instal·lat una carpa del Consell Comarcal de la Selva, així com d’una altra entitat relacionada amb l’àmbit de l’acollida d’animals. La protectora Per a Ells, que està situada a la veïna població de Tordera i que té com objectiu rescatar a tots els animals que no tenen oportunitats, ja siguin gats, gossos vells, coloms, oques, etc.

I és que l’objectiu de la Desfilada Canina Solidària que ja va set anys que s’organitza a Blanes no tan sols vol complir l’objectiu que s’adoptin el major nombre possible de gossos abandonats. Es vol conscienciar la ciutadania que l’adopció és l’alternativa més vàlida per tenir un animal de companyia, tot i que cal fer-ho també amb responsabilitat, perquè es tracta d’un ésser viu, no pas d’una joguina.

desfilada_16b

Novetats

La principal novetat que hi hagut enguany és que, a diferència de les sis primeres edicions, la desfilada s’ha fet la tarda del dissabte enlloc del diumenge al matí, a banda d’haver-la avançat quinze dies en el calendari respecte al 2015. També s’hi ha afegit dos principals al·licients gaudits especialment per la mainada: un taller de Pinta-Cares on dues monitores s’han encarregat de maquillar als nens i nenes perquè es transformessin en el seu animal preferit, i un Photocall atès per un fotògraf.

desfilada_16c

Adopcions amb un kit de productes i serveis

Cada adopció costa un preu simbòlic de 100 euros per cobrir les despeses d’implantació del microxip, vacunes, esterilització i altres serveis incorporats. Aquesta quantitat econòmica es recupera posteriorment, ja que tots els gossos que s’adopten compten amb un kit de productes i un val descompte de 100 euros en serveis i atenció mèdica a la Clínica Veterinària Mireia Balliu,

Abans de formalitzar totalment l’adopció les famílies encara disposen d’uns dies per acabar de reafirmar-se en la seva decisió i, un cop l’han firmat, reben la cartilla sanitària. L’activitat s’ha tancat amb un sorteig de diferents vals de regal i obsequis cedits per establiments i empreses de Blanes, obert a la participació de tothom que ha comprat números per la rifa.

Fotos: Ajuntament de Blanes