Primer pas per situar Blanes com a ciutat botànica

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

L’Ajuntament de Blanes ha programat diverses activitats que es presenten sota el nom de Blanes Botànic, un cicle que va començar ahir a la tarda amb la inauguració d’una exposició, així com de la decoració floral de l’edifici que l’allotja, la Casa Oms.

Tots dos ingredients estaran en marxa fins al 29 de maig, coincidint amb les catifes de corpus. Durant 15 dies, doncs, Blanes reivindicarà la seva vocació com a Ciutat Botànica, recentment reconeguda amb el distintiu de Vila Florida.

Exposició Blanes Botànic

La mostra que s’acull a Casa Oms inclou d’una banda Un passeig fotogràfic pel Corpus de Blanes, i de l’altra L’Art de la Natura, amb il·lustracions càrrec de l’artista Jorge Bompart. El passeig fotogràfic inclou diverses instantànies cedides per l’Associació d’Estores de Corpus, així com per l’Arxiu Municipal i el fotògraf blanenc Aitor Roger, i fan un repàs als més de 30 anys d’història recent de les tradicionals catifes florals que s’elaboren al barri de Raval.

Aitor Roger

Aitor Roger

Les dues mostres es podran visitar fins al 29 de maig de dilluns a divendres, d’11 a 13 h, així com els caps de setmana en horari de matí i tarda: d’11 a 13 h i de 17’30 a 20’30 h.

Complementen l’exposició les creacions de Jorge Bompart, que s’ha inspirat en la vegetació de Blanes per confeccionar diverses il·lustracions, dibuixos fets a tinta, així com el cartell que identifica Blanes Botànic. D’origen argentí, resideix a Blanes des de l’any 2012, i treballa diversos camps artístics, entre ells l’animació i el disseny, així com curtmetratges i films d’animació, alguns d’ells fins i tot guardonats en festivals internacionals.

Aitor Roger

Aitor Roger

Decoracions florals

Altres motius d’inspiració el podran trobar fotògrafs, blanencs i visitants durant aquests 15 dies que s’allargarà Blanes Botànic és la decoració que lluirà als fanals dels carrers Ample i Raval. En aquest darrer carrer, a més a més, hi haurà banderoles anunciant la confecció de les catifes de Corpus, que culminen a finals de mes, en el cap de setmana dels dies 28 i 29 de maig.

Perquè es pugui dur a terme aquesta decoració s’ha comptat amb el suport de tres associacions de veïns: Raval, Sa Carbonera i Dintre Vila. D’altra banda, des de l’Ajuntament de Blanes també s’ha animat als veïns d’arreu del municipi perquè s’afegeixin a la campanya i fer més bonics els carrers amb flors a les entrades de les botigues, als balcons i finestres, als patis, etc.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

Un grup de socis de l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes té previst captar amb els seus mòbils les millors imatges de flors i plantes dels jardins i patis de la vila. En cas que algú vulgui participar-hi, només cal contactar amb l’Àrea de Cultura –a través del correu cultura@blanes.cat- per indicar dia i hora en què els fotògrafs podran anar allí on se’ls digui per visitar l’indret i immortalitzar-lo.

Amb aquestes activitats, el grup municipal de CiU, que governa la ciutat amb el PSC i ERC, dóna passos per complir un dels arguments més destacats del seu programa electoral que precisament ara fa un any va pregonar: posicionar la ciutat com un referent en l’àmbit de la botànica.

Concurs Instagram

Un altre dels ingredients amb què compta Blanes Botànic és un Concurs d’Instagram, que s’allargarà fins les 12 de la nit del 29 de maig, identificat amb el hashtag #Blanesvilaflorida. El motiu pot ser qualsevol espai botànic, jardins o flors, amb el requisit que s’identifiqui que la imatge ha estat presa a Blanes. Les fotografies hauran d’estar fetes durant el període del concurs, i se’n podran fer tantes com es vulgui.

Ajuntament de Blanes

Ajuntament de Blanes

El jurat està format per Pilar Junyent, manager @IgersGirona, així com un representant de l’Associació Estores de Raval, l’Agrupació Fotogràfica i Cinematogràfica de Blanes, i Quim Torrecillas, primer tinent d’alcalde i regidor de Cultura i Festes de l’Ajuntament de Blanes. El veredicte del jurat s’emetrà públicament el divendres 3 de juny.

El premi consistirà en un lot de productes gastronòmics, així com entrades per visitar el Jardí Botànic Marimurtra i el Jardí Tropical Pinya de Rosa, així com per assistir a un dels espectacles de la nova temporada al Teatre de Blanes. Per trobar la inspiració, els autors disposaran de la possibilitat d’entrar de manera gratuïta al Jardí Pinya de Rosa el dissabte 21 de maig de 9 a 19 h, indicant a l’entrada que es vol participar al Concurs d’Instagram.